1. Avaleht
  2. Intervjuu
  3. Jaan Willem Sibul: soovin, et talendid ei läheks Eesti jaoks kaotsi
Jaan Willem Sibul: soovin, et talendid ei läheks Eesti jaoks kaotsi

Jaan Willem Sibul: soovin, et talendid ei läheks Eesti jaoks kaotsi

Jaan Willem Sibul

Valga reedese Jõekääru kontserdi klassikalise muusika kava kokku pannud Jaan Willem Sibul on esinema kutsunud muusikuid lisaks Eesti teatritele ka mujalt.

Tänavu on olnud erakordselt soe suvi, kuidas see teil möödunud on?

Ma võtsin endale sel suvel teatridieedi. Olen dieedil ja lihtsalt naudin suve. Kuna ma ei rabele, pean kuumusele hästi vastu.

Üheksa aastat olete Ülle Juhi kõrval valinud Jõekääru kontserdile klassikalise muusika esinejaid. Kelle te tänavu kutsusite?

Estonia teatrist on Urmas Põldma, mina ise olen Vanemuisest, veel on vabakutseline tenor Germán Javier Gholami Torres-Pardo, kes tuli just Iisraelist Traviatat laulmast. Klassikaline džässlaulja on Karmen Rõivassepp, kes on õppinud Taanis, tal on seal ka oma bänd, kellega andis just välja esimese plaadi. Mul on väga hea meel, et nad nüüd meie kontserdil kaasa löövad, et talendid ei läheks Eestile kaotsi.

Kuidas teile tundub, kas klassikalise muusika alal läheb meie talente palju maailma laiali? Kui oluline see on, et nad Eestisse tagasi tuleksid?

Ega meil väga palju muusikuid pole ära läinudki. Instrumentaliste on rohkem läinud, aga lauljaid väga vähe. Juhan Tralla, tenor, on nüüd Eestis tagasi. Viini ooperis laulab Ain Anger. Džässi alalt on nagu öeldud Taanis Karmen Rõivasepp ja väga tahaks, et ta tuleks siia tagasi, sest ega Eestis džässmuusikuid ülearu ole.