1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Jäneda ootab talupäevalisi
Jäneda ootab talupäevalisi

Jäneda ootab talupäevalisi

27. ja 28. juulil toimuvad arvult 22. korda talupäevad, kus tavakohaselt kuulutab Eestimaa Talupidajate Keskliit ürituse avatseremoonial välja konkursside „Eesti Parim Talu 2013“ ja „Parim Talumetsamajandaja 2013” võitjad.

Jäneda on 1992. aastast alates juulikuu viimasel nädalavahetusel oodanud külla Eestimaa tublisid talupidajaid ja põllumehi, et enne eesootavat koristusaega veidi ühiselt hinge tõmmata ja vanade tuttavatega kohtuda. Oodatud on ka linnarahvas, et veeta mõnusalt kaks üritustetihedat suvepäeva.

Talupäevade lahutamatuks osaks on kahtlemata kõnekoda, kus aastate jooksul on ägedaid sõnasõdu maha pidanud riigiametnikud ja põllumehed. Seekord on laupäeval Maamajanduse Infokeskuse suures saalis kell 14 algava kõnekoja teemaks uus Maaelu Arengukava aastateks 2014-2020 ja kuidas see aitab kaasa talude arengule Eestis.

Laupäeval hakkab Hobusekasvatajate Selts tutvustama kella 14st kuni 17ni Eestis kasvatatavaid hobusetõuge igal pool- ja täistunnil, erilise tähelepanu all on aga araabia tõugu hobune.

Pühapäeval algavad esitlused kella 11st ja kestavad kella 15ni.

Kui üle vaadatud uusim tehnika, tõuloomad, talutoodangu ning käsitöö müügiletid ja käsitöökeskus talli ülakorrusel, tasub aega võtta ka välilaval toimuva jälgimiseks.

Kultuuriprogrammi täidavad välilaval Rakvere linnaorkester ja kõhutantsijad. Kel mõnus muusika tantsuhimu tekitab, saab varbad villi tantsida laupäevasel talupäevasimman Musta Täku Tallis ansambli Seelikukütid saatel.

Head Uudised GoodNews