1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Jäneda talupäevadel näidatakse ka sõjatehnikat
Jäneda talupäevadel näidatakse ka sõjatehnikat

Jäneda talupäevadel näidatakse ka sõjatehnikat

Eesti XXV Talupäevad Jänedal

29. ja 30. juulil toimuvad Jänedal järjekorras juba 26. talupäevad.

Külastajaid ootavad uusim põllumajandustehnika, aiataimed, aiakaubad ja talutoodang ning tõuloomade näitus-konkursid. Eesti Tõuloomakasvatajate Ühistu ja Eesti Lihaveisekasvatajate Selts tutvustavad Eestis kasvatatavaid veisetõuge ning Eesti Tõulammaste Aretusühing lambatõuge.

Esimest korda talupäevade ajaloos on võimalik laupäeval tutvuda Ühendkuningriigi väeüksuse lahingutehnika väljapanekuga. Rasketehnika huvitavamaks vaatamisväärsuseks on tank Challenger 2, mis kaalub ligi 63 tonni ja selle pikkus koos suurtükiga on ligi 12 meetrit.

Lisaks tehnika- ja tõuloomade näitusele ning talutoodangu müügile on avatud ka käsitöökeskus Musta Täku talli ülakorrusel. Seekord saab vaadata Eesti Lapitöö Seltsi ülevaatenäitust „Sünnipäevaootuses“, kus on välja pandud üle poolesaja erineva lapitehnikas töö. Nii laupäeval kui pühapäeval on kohal lapitööseltsi liikmed, kes huvilistele seda vana ja huvitavat käsitöötehnikat õpetavad. Ülevaatenäitus käsitöökeskuses jääb avatuks 12. septembrini neljapäevast pühapäevani kella 11st 18ni.

Igal täistunnil on võimalik külastada Jäneda mõisa, tutvuda selle huvitava ajaloo ja omanikega ning mõisa vaatamisväärsustega. Ekskursioonile viib Jäneda muuseumi juht Georgi Särekanno.

Välilaval astuvad üles Boris Lehtlaan ja Are Jaama, kohalikud taidlejad ning kõhutantsijad. Laupäeva õhtul toimub Musta Täku tallis simman ansambliga Apelsin.

Seda, milline näeb Jäneda ja kogu laadamelu välja õhust, saab vaadata helikopterilt mõlemal päeval.

Allikas: Kesk-Eesti Tre Raadio

Head Uudised GoodNews