1. Avaleht
  2. Poliitika
  3. Janek Mäggi on valmis ministriametisse asuma ning panustama valitsuses, et igas Eesti nurgas oleks võimalik elada
Janek Mäggi on valmis ministriametisse asuma ning panustama valitsuses, et igas Eesti nurgas oleks võimalik elada

Janek Mäggi on valmis ministriametisse asuma ning panustama valitsuses, et igas Eesti nurgas oleks võimalik elada

Foto: Veiko Tõkman

Keskerakonna juhatus otsustas täna hommikul erakonna esimehe Jüri Ratase ettepanekul kinnitada riigihalduse ministri kandidaadiks ettevõtja Janek Mäggi. Vastava ettepanekuga läheb peaminister kolmapäeval Vabariigi Presidendi juurde.

Mäggi on valmis kõvasti tööd tegema 

Mäggi sõnas juhatusele, et on valmis ministriametisse asuma ning panustama valitsuses, et igas Eesti nurgas oleks võimalik elada. „Erinevate töökohustustuste tõttu olen aastate jooksul külastanud väga erinevaid Eestimaa paiku. Olen teadlik kitsaskohtadest, mis on Tallinnast väljaspool ja soovin seniseid kogemusi kasutades anda oma osa sellesse, et neid muresid lahendada,“ tõi Valgamaa juurtega Mäggi välja. Ta kinnitas, et liitub ka Keskerakonnaga ning kandideerib valimistel. „Olen valmis kõvasti tööd tegema, et pälvida inimeste usaldus ja valmistada pettumus kriitikutele. Soovin mitte sõnades, vaid tegudega ministriametis paluda Eesti inimestelt mandaati järgmistel Riigikogu valimistel,“ sõnas Mäggi.

Olen teadlik kitsaskohtadest, mis on Tallinnast väljaspool ja soovin seniseid kogemusi kasutades anda oma osa sellesse, et neid muresid lahendada.

Ettepaneku tegi peaminister

Ettepaneku asuda riigihalduse ministriks tegi Janek Mäggile Keskerakonna esimees, peaminister Jüri Ratas silmas pidades Mäggi kogemusi erinevate organisatsioonide juhtimisel ja laialdast ühiskondlikku tegevust, mille käigus on ta panustanud Eesti kodanikuühiskonda, inimeste tervisesse, spordi edendamisse ja Eesti rahvusvahelisse mainesse. „Riigireformi elluviimine, ühtlasema regionaalarengu tagamine ja sealjuures ka avaliku sektori töökohtade loomine maakondadesse nõuab tasakaalukat ja analüütilist lähenemist ning paljude osapooltega läbirääkimist. Olen kindel, et Janek Mäggi mitmekülgsed kogemused, avatud mõttemaailm ning Tartu Ülikoolis omandatud õigusharidus tulevad kasuks nii ministriametis kui ka poliitikas laiemalt,“ tõi Ratas välja.

Janek Mäggi on vähiravifondi üks asutajatest 

Janek Mäggi on kommunikatsiooniettevõtte Powerhouse asutaja. Ta on muu hulgas vähiravifondi „Kingitud Elu“ üks asutajatest, Tallinna Lastehaigla Toetusfondi nõukogu esimees, Maailma Kabeföderatsiooni president ning kirjutanud mitmeid luulekogusid. Janek Mäggil on magistrikraadiga võrdsustatud haridus õigusteaduses.

Head Uudised GoodNews