1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Järgmisel laupäeval toimub Viimsis JazzPopFest
Järgmisel laupäeval toimub Viimsis JazzPopFest

Järgmisel laupäeval toimub Viimsis JazzPopFest

NUKU koorist 2011. aasta Viimsi JazzPopFestil
Fotograaf: Aime Estna

4. mail toimub Viimsi Koolis juba neljandat korda jazz- ja popmuusikafestival kooridele ja vokaalansamblitele. Päeva jooksul on muusikasõpradel võimalik osa saada kolmest kontserdist, kus astuvad üles lauljad Tallinnast, Harjumaalt, Viljandist, Tartust ja Pärnust.

IV Viimsi JazzPopFest algab kell 12 tasuta koguperekontserdiga, kus esinevad festivalikategooriad Just For Fun ja Future Is Yours. Kuulata saab nii mudilas- kui ka täiskasvanute koore. Kuna seekordne festival on pühendatud Raimond Valgre, Valter Ojakääru ja Uno Naissoo muusikale, siis tuleb esitusele ka valik nende Eesti kergemuusika tippude sulest.

Algusega kell 17 leiab aset vokaalmuusika konkurss, kus võistlevad kategooria Simply The Best koorid ja kategooria Little Less vokaalansamblid. Laval on Tallinna Ülikooli Naiskoor, Viljandi Gümnaasiumi noortekoor ja vokaalansamblid JazzIn Sisters, The Eightles Tallinnast, MiRt Pärnust ja Mixtet Viljandist. Võistlejaid hindab žürii, kuhu kuuluvad Jazzkaare peakorraldaja Anne Erm, muusik ja pedagoog Meelis Punder ning vokaalansamblitest Söörömöö ja Estonian Voices tuntud noor laulja Maria Väli.

„Sarnaselt mitmetele maailma tippfestivalidele on meilgi võimalus näha mõnd festivalil säranud koosseisu uutes arengutes juba finaalkontserdi peaesinejana,“ ütles festivali kunstiline juht Aarne Saluveer. Kui varem on lõppkontserdil esinenud Uno Loop ja Otsa kooli muusikud, Kadri Voorand ja Estonian Voice ning Söörömöö, siis sel aastal rõõmustab kuulajaid NUKU koor (dir Reeda Kreen). Koor on kahel korral edukalt osalenud Viimsi JazzPopFestil, esinenud Jazzkaarel, televisioonis ja raadios, osa võtnud rahvusvahelistest koorifestivalidest Riva Del Gardas ja Tallinnas ning võitnud auhindu. Festivali lõppkontsert algab kell 19 ja lisaks NUKU koorile saab kuulda festivali võitjaid.

Head Uudised GoodNews