1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Järgmisel nädalal algab Eesti õpilasmalevate kokkutulek
Järgmisel nädalal algab Eesti õpilasmalevate kokkutulek

Järgmisel nädalal algab Eesti õpilasmalevate kokkutulek

14.-16. augustil toimub Ruunawere Postimõisas traditsiooniline Eesti õpilasmalevate malevasuve lõpetav kokkutulek. Kohale on oodata malevarühmi üle Eesti, kokku ligi 700 osalejat.

Kolme päeva jooksul selgitatakse läbi malevalaulude, spordimängude ja etluskavade välja selle suve parim malevarühm. Kui kokkutuleku päevad mööduvad valdavalt sportmängudega, siis õhtute meelelahutuse eest hoolitsevad Estonian Dream Party Band ja Karl-Erik Taukar.

EÕM kokkutulekut korraldava Sihtasutuse Õpilasmalev juhataja Ott Väli sõnul on möödunud malevasuvele tagasi vaadates eriti hea meel, et üha rohkem on hakanud ettevõtjad nägema malevlasi oma abilistena suvistel hooajatööde tegemisel. SA Õpilasmalev korraldatud pea 50-s rühmas said malevlased näiteks kaasa lüüa RMK uue matkatee (Penijõe-Kauksi) ehitusel, abistada Viikingite küla personali, toimetada Saaremaal Mändjala Kämpingus, ette valmistada kokkutuleku paika Ruunawere Postimõisas jpm.

Üha rohkem ettevõtjaid on hakanud nägema malevlasi oma abilistena suvistel hooajatööde tegemisel.

Tallinna linnas olid aga pea kõikide linnaosavalitsuste palgal vähemalt üks malevarühm. Tööks oli neil linnaosade parkide ja muude avalike objektide korrastamine.

Riiklikult õpilasmalevaid koordineeriva Eesti Noorsootöö Keskuse kaasatuse ja konkurentsivõime üksuse suunajuhi Epp Reediku sõnul on malev suurepärane õppe- ja noorteinfo vahendamise keskkond, mille arendamiseks teeb riik iga-aastaselt märkimisväärseid pingutusi. Näiteks tänavu eraldati malevakorraldajatele üle 550 000 euro, mis võimaldas enam kui 4500 noore osalemise malevates.

“Malevas on lisaks töötegemisele ja tasu teenimisele eriliseks väärtuseks omandatud oskused ja kogemused, mis rikastavad noorte maailma,” ütles Reedik. “Malevatel on ka oluline roll info vahendajana – jagatakse teadmisi nii tööohutuse, tööseadusandluse kui ka erinevate töövaldkondade kohta. Mida mitmekesisemaid kogemusi ja teadmisi noored koguvad, seda laiem on nende teadlikkus töömaailmast ning seda targemaid otsuseid oskavad noored oma karjääri planeerimiseks teha.”

Head Uudised GoodNews