1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Jätkub kampaania õpetajate väärtustamiseks
Jätkub kampaania õpetajate väärtustamiseks

Jätkub kampaania õpetajate väärtustamiseks

Jätkub kampaania õpetajate väärtustamiseks

Möödunud aasta novembris käivitas sihtasutus Archimedes Eduko büroo koostöös ülikoolidega kampaania „Õpi õpetajaks“, et väärtustada õpetajaametit, selle kampaania tegevused jätkuvad ka tänavu märtsis ja aprillis.

Kampaania raames valmisid videoklipid, milles tuntud Eesti avaliku elu tegelased meenutavad oma õpetajaid, lapsed tänavad oma õpetajaid ning õpetajad ise selgitavad, mis tähendab nende jaoks õpetajaks olemine. Videoklippe näidatakse teles ja need levivad internetis. Lisaks videotele võib kampaanianägusid kohata tänavapildis ja ka trükimeedias reklaamplakatitel.

„Õpi õpetajaks“ kampaania soovib kõnetada nii endiseid kui ka praeguseid õppureid ja suunab neid tänama oma õpetajaid.

„Soovime panna inimesi mõtlema nende elus väga olulist rolli mängivatele isikutele – õpetajatele – ja neid rohkem esile tuua,“ teatas Eduko büroo juhataja Tiina Anspal.

„Samas ka näidata, miks on õpetajaamet oluline ja miks on õpetaja olla lahe. Loodame, et õpetajaks tuleb õppima aina rohkem särasilmseid ja tegusaid noori,“ lisas ta.

Alanud kampaania on üks osa pikemaajalisest „Õpi õpetajaks“ programmist, mille eesmärk on õpetajakutse populariseerimine ja võimekate inimeste kutsumine õpetajaks õppima. Lisaks märtsis ja aprillis toimuvale teavituskampaaniale korraldavad erinevad ülikoolid kampaaniaga seotud infoüritusi ning toimuvad avatud uste päevad, kus tutvustatakse õpetajaks õppimise võimalusi.

Head Uudised GoodNews