1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. JCI häkaton tõi kokku osalisi peaaegu 50 riigist
JCI häkaton tõi kokku osalisi peaaegu 50 riigist

JCI häkaton tõi kokku osalisi peaaegu 50 riigist

5.–7. novembrini JCI maailmakongressi raames toimunud häkaton pakkus ligi 50 riigist pärit osalejatele ainulaadset kogemust arendada vaid 50 tunniga oma ideest reaalne äri või leida lahendus mõnele suuremale sotsiaalsele probleemile.

 “Eestisse tuli nädalaks üle 4000 välisdelegaadi üle maailma, et muuhulgas ennast kurssi viia ka Eesti digiriigi edulooga. Selleks tõime lavale Eesti juhtivad tehnoloogiaettevõtted rääkima oma lugu ning nägemust tulevikust. Neile, kellel on soov ise samasuguseid edulugusid luua, lõime võimaluse seda teha 50-tunnisel häkatonil.” ütles Digitaalse Innovatsiooni Päevade korraldaja Siim Lepisk.

„Paljudele eestlastele on häkatoni olemus juba hästi teada ning vaid paari päevaga ideest ettevõtte arendamine tundub meie digitaalses ühiskonnas igati loomulik. See ei ole nii aga paljudes teistes riikides. Eriliselt hea meel oli aga osalejate väga kõrge taseme ja professionaalsuse üle. Väga paljud tiimid moodustatigi alles häkatoni käigus ja nii said kokku näiteks eestlaste ideed, jaapanlaste arendusvõimekus ning soomlaste turunduskompetents,“ lisas häkatoni korraldaja Kadi Villers Teaduspargist Tehnopol.

 Häkatonile tõid oma väljakutsed innovaatilised ettevõtted, nagu Ülemiste City, USS Security, Estonian Business School ja Tallinna Ülikool, et leida efektiivsemaid lahendusi hariduse, keskkonna ja turvalisuse valdkonnas. Kokku esitleti 30 erinevat ideed ja lahendamist ootavat probleemi, millest 16 võeti häkatoni käigus arendamisse.

Põnevatele ideedele ja meeskondadele andsid hoogu Eesti parimad mentorid äri, õiguse, IT, disaini ja kliendikogemuse valdkonnas. Lisaks oli osalejatel võimalik kahe päeva jooksul kuulata Eesti edukate tehnoloogiaettevõtete juhtide ning investorite kogemuslugusid, saades inspiratsiooni ja nõuandeid äri optimaalseks arendamiseks.

Seekordse häkatoni võitja valisid investorid, kelle eelistuseks oli meeskond Pagerr. Võitjatiimi lahendus aitab nutika paigutuse abil optimeerida trükikodade tööd ja trükkida ka paberipoognate seni kasutamata aladele. Selline lahendus on nii keskkonda kui ka rahakotti säästev, kuna tavaliselt on kasutamata jäänud paber prügiks läinud.

“Pagerr oli täpselt teadlik probleemist, kuna meeskond oli varem organiseerinud trükikodadele printimise optimeerimist Exceli abil. Häkatonilt leitud andekate arendajate abil on protsess nüüdsest automatiseeritud ning trükikodadel on võimalik kokku hoida kuni 50 tonni paberit päevas.” lisas Lepisk.

 Häkaton oli kolmepäevane ideest teostuseni arendusmaraton, mis toimus Kultuurikatlas 5.–7. novembril JCI maailmakonverentsi Digitaalse Innovatsiooni Päevade osana. Digitaalsele innovatsioonile ja tehnoloogiale pühendatud teemapäevadel astusid üles digimaailma tipud Eestist ja lähiriikidest.

Häkatoni korraldas JCI Estonia koostöös Teaduspargiga Tehnopol.

Rohkem infot häkatoni kohta leiad SIIT!

Head Uudised GoodNews