1. Avaleht
  2. Poliitika
  3. Jevgeni Krištafovitš esitas dokumendid valimisliidu Metroolinn registreerimiseks
Jevgeni Krištafovitš esitas dokumendid valimisliidu Metroolinn registreerimiseks

Jevgeni Krištafovitš esitas dokumendid valimisliidu Metroolinn registreerimiseks

Täna esitas Tallinna valimiskomisjonile registreerimisteatise valimisliit Metroolinn, mille moodustajateks on jurist Jevgeni Krištafovitš ja tarkvaraarendaja ning kaitseliitlane Andrei Sosnin.

Valimisliidus soovivad hetkel kandideerida 20 inimest ning programmi eesmärgiks on kiirtrammi-poolmetroo ehitamine Tallinnas, linnaosavalitsuste kaotamine ja soodsa hambaraviteenuse võimaldamine linnaelanikele.

“Valimisliidu tuumiku moodustavad noored inimesed vanuses 20-40 eluaastat, nimekirjas on vaheldumisi eesti ja vene emakeelega kandidaadid,” sõnas valimisliidu algataja Jevgeni Krištafovitš.

Visioon, mis näeb ette kiirtrammi-poolmetroo ehitamist

Valimisliidu Metroolinn programmi aluseks on 2009. aastal Eesti Tuleviku-Uuringute Instituudi poolt Tallinna visioonikonverentsil pakutud liikluskoormust vähendavate lahendite visioon, mis näeb ette kiirtrammi-poolmetroo ehitamist. “Me soovime täita tallinlaste mitme põlvkonna unistuse ja ehitada Eesti pealinna kiirtramm-poolmetroo, mis oleks valdavalt maapealne ning kesklinnas maa-alune, nagu Helsingis. Tallinna arhitektide poolt pakutud metroolinna visiooni on keskerakondlik linnavalitsus ignoreerinud ja isegi kiirtrammi ehitamist Lasnamäele ei peeta enam vajalikuks. Me soovime seda muuta, sest kiire ühistransport on meie jaoks selge prioriteet,” lisas Krištafovitš.

Krištafovitši sõnul on projekti võimalikkust kinnitanud ka geoloogia eksperdid, kuid metroo maa-aluse osa ehitamise maksumusest on veel vara rääkida.

“Igal juhul see projekt on oluliselt odavam kui Rail Balticu Eesti lõigu ehitamine. Helsingis septembris avatav metroo teine liin, Länsimetroo, mis on 21 kilomeetrit pikk ja täielikult maa-alune, läks maksma 1 miljard eurot. Tallinna metroo jaoks piisab kõige rohkem 5-6 kilomeetrist maa-alusest liinist. Nagu Ülemiste projekt näitas, trammitunneleid ehitatakse linnas üsna kiiresti, seega küsimus on poliitilistes prioriteetides ning selleks on vaja elanikepoolset survet,” rõhutas Krištafovitš optimistlikult.

Valimisliidu registreerimiseks on valimiskomisjonil aega kolm tööpäeva. Pärast seda on võimalik esitada kandidaatide nimekirju.

Head Uudised GoodNews