1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Jõgeva isadepäevast saab superpäev!
Jõgeva isadepäevast saab superpäev!

Jõgeva isadepäevast saab superpäev!

Isadepäev 2014 Foto: Andres Niinemäe
Isadepäev 2014
Foto: Andres Niinemäe

8. novembril kell 12 alustatakse Jõgeva kultuurikeskuses ja selle ümbruses isadepäeva tähistamisega. Peopäeva eestvedaja Renee Köögi kinnitusel on oodatud igas vanuses osalejad. Kuigi päev on eelkõige isadele, leiavad endale huvitavat tegevust nii emad ja lapsed kui vanavanemad, kellelgi igav ei hakka. Korraldaja hinnangul on üritus võrreldes eelmise aastaga kasvanud ning sellest hakkab kujunema vahva peretraditsioon. “Eelmise korraga võrreldes on pidu mitu korda suuremaks paisunud. Näiteks juba toetaid on viis korda rohkem. Lisaks on oma ala nii naistel kui lastel,” rääkis Renee. Tema sõnul on hea mõte korraldada Jõgeval selline kogu perele mõeldud meelelahutus, kuhu saab tulla ka kaugemal elav rahvas

Tegija isa valimine

Päeva tähtsaim osa on kindlasti isadele mõeldud konkurss, kus tuleb lahendada lustakaid ülesandeid, rakendada taiplikkust, olla loominguline ja sportlik. “Tegija isa 2015” väljaselgitamiseks on ette valmistatud kuusteist ala, mille hulgast osaleja endale sobivad välja võib valida. Renee sõnul pole ükski ala kohustuslik ja kui võistleja tunneb, et ta näiteks käte peal seista ei taha, siis seda tegema ei pea. “Võita saab ka siis, kui osad ülesanded on tegemata, aga teised on jällegi suurepäraselt sooritatud,” kinnitas ta. Kuigi ülesanded hoitakse põnevuse mõttes pidupäevani enamasti saladuses, andis Renee väikese vihje. “Näiteks on selline ülesanne, kus paku sisse on löödud nael ning võistleja peab sinna otsa laduma veel võimalikult palju naelu. Kui nippi ei tea, siis jääb püsima umbes neli naela, aga kui see on teada, siis 24.” Loomulikult saavad pereliikmed kõigi ülesannete juures isale abiks olla. See muudabki isadepäeva kõigile osalejatele meeldejäävaks ning nauditavaks. Põnev programm pealaval Suurürituse kõige põnevam ja uhkem programm toimub pealaval, kus avatakse isadepäev. “Pealavale jätkub programmi kogu päevaks. Kontsert, kus astuvad üles pillimehed, ansamblid ja anekdoodivestjad ning korraldatakse seltskonnamänge, toimub esmakordselt,” lausus Renee. Laval on kohalikud artistid ja kõlavad ainult eestikeelsed lood. Esinejaid on nii Jõgevalt kui Viljandist. Peaesineja on Brigita Murutar, lavale astuvad veel ansambel Ropka ja Kaitseliidu Jõgeva Maleva orkester, päeva juhib Tanel Talve. Keset sündmusterikast päeva saab teoks kõige magusam – ühine tordisöömine. Tordimeistriteks on naiskodukaitsjad Merit Viitman ja Merlin Naudre.

Laste mängumaailm

Lastele on avatud mängumaailm, kus saab koos Pipi, printsessi ja kauboiga mängida. “Lastetelgis saab meisterdada, tantsida, õhupalliloomi ja näomaalinguid teha. Tarkusi jagavad päästekoer Nublu ja Lõvi Leo. Lastelaval esinevad vahvad üllatuskülalised ning Kolm Põrsakest teevad teadusteatrit. Kõikidele tublidele lastele jagatakse kommi ja auhindu. Lasteala on viidud kultuurikeskusest välja, seal on suur soojendusega telk, et külm ei hakkaks. Lastetelgis esineb Brigita Murutar, kes laulab, jagab autogramme ja mängib lastega. Lisaks esineb ansambel Valideerimata. Oma tehnikat ja varustust näitavad päästjad, kaitseliitlased, politsei- ja piirivalveameti töötajad. Ka sel aastal on kohal U.S. Army sõjaväelaste soomukite väljanäitus,” lisas Renee.

Naiste paradiis

Sel aastal on esmakordselt isadepäeval emadele ette nähtud naisteala. “Emad ei pea igavust

tundma – neil on võimalik veeta aega naiste paradiisis. Kohal on ilueksperdid, disainerid, terviseklubi töötajad, massöörid, personaaltreenerid, kosmeetikatootjad

ja ehtekunstnikud,” rääkis korraldaja. Vahepaladeks on koolitused ja muusikalised etteasted. Muusikat teevad ansamblid Ropka ja Valideerimata. Naisteala projektijuht on Merit Viitman. Rohkelt on loosiauhindu ja meeneid, korraldatakse Kuldkalaloterii. Iga pere saab päeva lõpus kingikoti, millest võib leida õlipudeli, pitsakioski kupongi või muud vajalikku. Kindlasti ei puudu ühestki kingikotist isadepäeva lauamäng. “Lauamäng on meie endi välja mõeldud ja disainitud. See on vastavalt isadepäeva kavale ja toetajatele tehtud,” rääkis Renee. Kõike toimuvat pildistab seltskonnafotograaf Andres Niinemäe, kes on kohal professionaalse fotostuudioga, kus saab perepilte teha. Kogu üritus on kõigile tasuta.

Isadepaev_2015_A1_2-5-723x1024

Head Uudised GoodNews