1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Jõgeva linnavolikogu soosib laste lasteaiaskäimist
Jõgeva linnavolikogu soosib laste lasteaiaskäimist

Jõgeva linnavolikogu soosib laste lasteaiaskäimist

Jaan-Ivo Lukas

Lasteaed Karikakar uue maja nurgakivi panemise tseremoonia
Foto: Karl Sakrits

Tänavusse Jõgeva linna eelarvesse, milles kulusid on 5,1 ja tulusid 5,3 miljonit eurot, on esmakordselt planeeritud soodustused ja vabastused lasteaiamaksu tasumisel mitmelapselistele peredele.

Alates teisipäevast Jõgeva linnajuhtimisel vastutuse võtnud Isamaa ja Res Publica Liidu, Keskerakonna ja Rahvaliidu fraktsiooni koalitsiooni kokkuleppe põhjal hakkavad käesoleva aasta eelarves lasteaiamaksu tasumisel soodustused kehtima.

“Jõgeval on lasteaia kohamaksuks 20 eurot. Kui peres on kaks last, siis alates teisest lapsest tuleb lasteaia kohamaksu maksta 50 protsendi ulatuses. Kolmandale, neljandale jne. lapsele on lasteaiateenus aga tasuta. Niisugused põhimõtted said kehtestatud eesmärgil noorte perede majanduslikku olukorda mõneti kergemaks muuta. Ühtlasi on soov vältida laste eemale jäämist lasteaiast, kus on hea keskkond kooliküpseks saamiseks” ütles Jõgeva linnapea Mihkel Kübar.

Kübar märkis, et eelarvesse kirjutati sisse töötasu tõus 5 protsendi ulatuses Jõgeva  linna hallatavate asutuste töötajatele. “Palade suurendamisest rääkida just ei saa. Pigem on tegemist 2009 aastani  kehtinud palgakärbete eelse olukorra taastamisega” ütles ta.

Eelkooliealistele lastele on Jõgeval kaks asutust – lasteaiad Rohutirts, mille hoone renoveeriti mõned aastad tagasi ning lasteaed Karikakar, mille uuele majale hiljuti nurgakivi pandi.

Riigi poolt Jõgeva linnale eraldatavatest rahadest on tänavu suurenenud Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumist teede hoolduseks ja korrastamiseks mõeldud summad.

“Võrreldes muude riigipoolsete eraldistega on see raha iga aastaga tõusnud. Tänavu eraldatakse seda raha 91 000 eurot, kusjuures võrreldes 2011 aastaga on vastav summa tõusnud peaaegu viiskümmend protsenti, ” lausus Mihkel Kübar.

Head Uudised GoodNews