1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Jõgeva sotsiaalkeskuses Elukaar avati kaasaegne söögisaal
Jõgeva sotsiaalkeskuses Elukaar avati kaasaegne söögisaal

Jõgeva sotsiaalkeskuses Elukaar avati kaasaegne söögisaal

Jõgeva linnapea Aare Olgo ja OÜ Jõgeva Sotsiaalkeskuse Elukaar juhataja Heli Raevald söögisaali linti lahti lõikamas Foto: Marge Tasur
Jõgeva linnapea Aare Olgo ja OÜ Jõgeva Sotsiaalkeskuse Elukaar juhataja Heli Raevald söögisaali linti lahti lõikamas
Foto: Marge Tasur

Jõgeva sotsiaalkeskuse Elukaar teisel korrusel avati söögisaal, kus asutuse kliendid saavad keha kinnitada, omavahel suhelda, külalisi vastu võtta, koosviibimisi korralda ning ka koos hooldajatega ise toitu valmistada.

Sotsiaalkeskusesse Elukaar ehitati kaasaegse köögimööbli ja -tehnikaga sisustatud söögisaal paika, kus varem oli raamatukogu.

“Vajadus selle ruumi järele oli mitmel põhjusel. Ennekõike tingisid seda klientide igapäevased huvid. Nüüd on paremad tingimused nende elanike  toitlustamiseks, kel raskusi trepist teiselt korruselt esimesele minemisega,” ütles juhataja Heli Raevald. Tema sõnul nägi söögisaali olemasolu ette ka sotsiaalministeerium. Ehitustööd söögisaali rajamiseks tegi osaühing Jõgeva Ehitus, elektriseadmed paigaldas TAA Elekter OÜ. Kõige keerulisemaks osutus vee- ja kanalisatsioonisüsteemide paigaldamine. Maksumuseks oli 10 000 eurot,  millest 5000 eurot saime riigilt eelmise koosseisu liikme Urbo Vaarmanni kaasabil ja ülejäänu oli omafinatseering,” lausus Raevald.

Jõgeva linnapea Aare Olgo märkis, et rahvastiku vananemist arvestades on igati tarvilik sotsiaalkeskuse Elukaar areng, mille üheks kinnituseks on tänapäevase söögisaali valmimine.

“Köök ja söögituba on alati kodukultuuri keskuseks ja küllap hakkab seda rolli täitma ka Elukaar,” lausus Jõgeva linnavalitsuse liige ja SA Jõgeva Haigla juhataja Peep Põdder.

“Uues söögisaalis on head võimalused kohvi, tee ja ka ravitee keetmiseks,” arvas Jõgeva linnavolikogu aseesimees Mai Treial, kes ka ise mõned pakid raviteed tõi.

“Kindlasti saab söögisaalist hubane suhtluskoht,” märkis linnavalitsuse sotsiaalosakonna juhataja Anneli Lääne.

“Väga hea, et me oma söögisaali saime. Pole võimatu, et hakkan siin ka ise toitu valmistama. Eriti meeldib mulle kooki teha,” ütles Jõgeva sotsiaalkeskuse Elukaar elanik Helgi  Masur.

Jaan-Ivo Lukas

Head Uudised GoodNews