1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Jõgeval algas Alo Mattiisenile pühendatud muusikanädal
Jõgeval algas Alo Mattiisenile pühendatud muusikanädal

Jõgeval algas Alo Mattiisenile pühendatud muusikanädal

Jõgeva linnas algas eilsest laupäeva õhtuni kestev Jõgevalt pärit vabaduslaulikule Alo Mattiisenile pühendatud muusikanädal, mis koosneb kahest osast. Esmaspäevast neljapäevani toimuvad Jõgeva Gümnaasiumis huvitavad ja harivad kontserdid. Seda suuresti koostöös Eesti Kontserdiga. Sel aastal astuvad teiste seas üles Lauri Õunapuu, Anti Kammiste, Ruslan Trochynskyi ning liikmed ansamblist Zorbas. Kontserdid on tasuta ning kuulama on oodatud kõik huvilised.

Muusikanädala teine osa on reedel-laupäeval Jõgeva Gümnaasiumis toimuv üleriigiline koolinoorte vokaalansamblite konkurss. Konkurss on Eesti kultuurimaastikul ainulaadne oma järjepidevuses. Noorte vokaalansamblite konkurss toimub Jõgeval juba 1997. aastast alates ning igal aastal võtab sellest osa ligikaudu 200-300 noort üle Eesti. Jõgevale kogunevad aga Eesti parimad noored lauljad, kuna mitmel pool vabariigis toimuvad Alo päevadele (nii kutsuvad noored võistulaulmist ise) pääsemiseks maakondlikud eelvoorud, et selgitada välja parimad esindajad Jõgevale saatmiseks.

Alates 2012. aastast lisandus koolinoorte võistulaulmisele ka vanuseaste kuni 26 aastat, kuhu on oodatud osalema kõik juba gümnaasiumi lõpetanud vokaalansamblite lauljad, kes siiski Jõgevale tagasi soovivad tulla.

Iga vokaaalansambel peab esitama 2 laulu, millest vähemalt üks peab olema esitatud a capella ehk ilma saateta. Kuna koknkurss on pühendatud Eesti taasiseseisvumisaja ühele silmapaistvamale muusikule, on ka nõue esitada mõlemad lood eesti keeles.

Konkurssi hindab auväärt žürii, kuhu kuuluvad nimekad muusikud üle vabariigi. Alo Mattiisenile pühendatud muusikanädalat korraldavad Jõgeva Gümnaasium ning MTÜ Tähetund. Peakorraldaja on legendaarne muusikaõpetaja ja dirigent Maret Oja.

Head Uudised GoodNews