1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Jõgeval valmib uus lasteaiahoone
Jõgeval valmib uus lasteaiahoone

Jõgeval valmib uus lasteaiahoone

Jaan-Ivo Lukas 

Ehitajad pärjaga katusel
Foto: Ants Prii

Jõgevale kerkiva lasteaed Karikakar uue hoone ehitustööde graafikukohane kulgemine võimaldas 19. märtsil objektil sarikapidu pidada. Uus lasteaiahoone valmib plaanitud tähtajaks 15. augustiks.

Sarikapeol esinesid kõnedega Jõgeva linnavolikogu esimees Mai Treial, linnapea Mihkel Kübar, abilinnapea Aare Olgo, kes tegeleb kohalikus omavalituses majandus-ja ehitusküsimustega, lasteaia direktor Mare Suviste ja ehitusfirma YIT esindajad.

Lasteaia Karikakar õpetaja Liisi Poom avaldas lootust, et  ehitustööd laabuvad ka tulevikus plaanipäraselt: “Nii saame sügisel õigeaegselt uude lasteaeda kolida. Saame avarad ja valgusküllased ruumid. Piisavalt avarust jätkub ka õuealale, kuhu paigaldame huvitavad ja turvalised mänguvahendid, millest meie lapsed pikemat aega on puudust tundnud. Nii kujuneb meeldiv mängu-ja õppimiskeskond.”

Lasteaed Karikakar tulevane hoone
Foto: Ants Prii

“Kord nädalas toimuvad Karikakra ehitusobjektil nõupidamised.  Linnavalitsus kui tellija ja töödetegija aktsiaselts YIT Ehitus püüab niipalju kui võimalik arvestada lasteaiatöötajate ettepanekutega. Pärast nõukogude perioodil valminud senise laseteaiahoone lammutamist on Karikakra pere pidanud ajutiselt toime tulema kitsastes ja ebamugavates oludes Jõgeva Ühisgümnaasiumis. Seda arvestades soovime, et uus lasteaed tuleks tõeliselt nägus ja mitmekülgselt poiste ja tüdrukute arengut ning kooliküpseks saamist soosiv, ” märkis Aare Olgo.

Koostöö edukat laabumist nii Jõgeva linnavalitsuse kui ka lasteaiaga kinnitas ka YIT Ehitus projektijuht Tarvi Taim.

Lasteaed Karikakar õpetaja ja linnavolikogu liige Liisi Poom (roosas mantlis) rõõmustab koos abilinnapea Aare Olgo, objektijuht Tarmo Karo ja lasteaia direktor Mare Suvistega uue lasteaiahoone valmimise üle
Foto: Taivo Paeveer

“Loodetavasti aitab uue lasteaia valmimine kaasa ka sellele, et Jõgevale senisest rohkem noori peresid elama jääb ja ehk ka juurde kolib. Meie linn on laste kasvatamiseks igati turvaline paik, ” ütles lasteaiapedagoog Liisi Poom, kes on ka Jõgeva linnavolikogu liige.

Sügisel avatav lasteaed Karikakar on mõeldud kuuele rühmale ja kokku kuni 124 lapsele. Nõukogude perioodil ehitatud lasteaed Karikakra eelmine hoone lammutati, sest selle renoveerimist peeti ebaökonoomseks.

Head Uudised GoodNews