1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. Jõgevamaalaste lemmiksportlane Hanna-Brita Kaasik: üritan kõikidesse tegemistesse suhtuda positiivselt
Jõgevamaalaste lemmiksportlane Hanna-Brita Kaasik: üritan kõikidesse tegemistesse suhtuda positiivselt

Jõgevamaalaste lemmiksportlane Hanna-Brita Kaasik: üritan kõikidesse tegemistesse suhtuda positiivselt

Foto: Kristjan Sakk
Foto: Kristjan Sakk

Jõgevamaa spordiliidu Kalju, maakonnalehe Vooremaa ja Põltsamaa piirkonna ajalehe Vali Uudised korraldatud hääletamise põhjal valiti Jõgevamaa 2016. aasta lemmiksportlaseks Põltsamaa vallas elav murdmaasuusataja Hanna-Brita Kaasik.

Jõgevamaa lemmiksportlase valimisel kogus Hanna-Brita Kaasik 87 häält.

„Kindlasti tõid mulle poolehoidu tulemused, aga arvan, et asi pole ainult minus. Inimesed usuvad ja loodavad, et suusaspordis tulevad helgemad ajad. Samuti on populaarsuse põhjuseks arvukas seltskond sõpru ja pöidlahoidjaid,“ ütles neiu, kes hiljuti tuli Põlvamaal Mammastes murdmasusuusatamises Eesti noortemeistriks. Seda tiitlit peab ta senistest saavutustest parimaks.

„Huvi suusatamise vastu tekkis mul juba 2-3aastaselt. Siis olid lumerohked talved, suusatamine andis võimaluse talve nautida,“ ütles Hanna-Brita. Tema põhilisteks treeningpaikadeks on Tehvandi spordikeskus ja Põltsamaa lähedal asuv Kuningamäe terviserada.

Murdmauustamise Eesti noortemeistriks tulnud Hanna-Britta Kaaisk Põlvamaal Mammastes Foto: Rita Kaasik
Murdmauustamise Eesti noortemeistriks tulnud Hanna-Britta Kaaisk Põlvamaal Mammastes
Foto: Rita Kaasik

Lähiajal ootavad Hanna-Brita Kaasikut ees Põhjamaade noorte meistrivõistlused Norras ja Euroopa noorte olümpiafestival Türgis.

Reedel toimunud Jõgevamaa kultuuri- ja sporditegijate ning terviseedendajate tunnustamisõhtul kuulutasid Hanna-Brita Kaasiku jõgevamaalaste lemmiksportlaseks Jõgevamaa spordiliidu Kalju president Tarmo Raudsepp,  ajalehe Vooremaa spordireporter Mati Alev ja ajalehe Vali Uudised ajakirjanik Raimo Metsamärt. Õnnitlemas olid Jõgeva maavanem Viktor Svjatõšev ja Jõgevamaa Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Enn Kurg.

Mõned päevad varem pälvis Hanna-Brita aga Kodutütarde Kamari rühma liikmena selle ühenduse 85. aastapäeval kõrgeima autasu – hoolsusmärgi. „Kodutütarde tegevuses motiveerivad mind kaasa lööma uued ja huvitavad kogemused,“ ütles ta.

„Üritan kõikidesse tegemistesse suhtuda positiivselt,“ võttis Hanna-Brita Kaasik kokku oma püüdluste eesmärgi.

Jaan-Ivo Lukas

Head Uudised GoodNews