1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. JUBA NELJAPÄEVAL! Lihulas toimuv kontsert sarjast „Eesti mõisad“ tutvustab ka Mall Nukke maalinäitust
JUBA NELJAPÄEVAL! Lihulas toimuv kontsert sarjast „Eesti mõisad“ tutvustab ka Mall Nukke maalinäitust

JUBA NELJAPÄEVAL! Lihulas toimuv kontsert sarjast „Eesti mõisad“ tutvustab ka Mall Nukke maalinäitust

5. augustini on Lihula mõisas avatud Mall Nukke maalinäitus „Eesti mõisamaastikud“, mis on osa kontserdisarjast „Eesti mõisad 2017“. 27. juulil kell 17 ehk tund enne Corelli Music’u heategevusliku kontserdisarja Eesti mõisad“ esimese kontserdi algust toimub mõisas näituse tutvustus, kus kohal on ka kunstnik Mall Nukke ise. Maalide müügiga toetatakse Hummuli mõisakooli, kus toimub viimane mõisakontsert. Näituse ühe osana on Mall Nukke figuratiivsed söejoonistused väljas ka Haus Galeriis Tallinnas.

Mall Nukke omandas Eesti Kunstiakadeemias graafiku magistrikraadi, kuid on kasutanud ka paljusid teisi kunstilisi väljendusvõimalusi. Personaalnäitustega esineb kunstnik alates 1991. aastast ning ta on Eesti Vabagraafikute Ühenduse, Eesti Kunstnike Liidu ja Eesti Maalikunstnike Liidu liige.

Corelli Music`u heategevuslik kontserdisari „Eesti mõisad“ on kultuurisündmus, mis alates 1999. aastast pühendub heategevusele väikeste mõisakoolide ning -lastekodude heaks ning tähistab sel aastal 19 aastat mõisamuusikat ja metseenlust 800-aastasel Maarjamaal.

Sel suvel esinevad tuuril barokkansambel Corelli Consort ja noor metsosopran Tuuri Dede, haarava ajaloolise tausta avab kunstiajaloolane Jüri Kuuskemaa. “Eesti mõisad 2017” toetab Hummuli mõisakooli laste loovuse arendamist.
Neljapäeval, 27. juulil kell 18 on kontsert Lihula mõisas (Lihula kihelkond, Läänemaa), reedel, 28. juulil kell 18 Vana-Vigala mõisas (Vigala kihelkond, Raplamaa), laupäeval, 29. juulil kell 18 Heimtali mõisas (Paistu kihelkond, Viljandimaa) ja pühapäeval, 30. juulil kell 17 Hummuli mõisas (Helme kihelkond, Valgamaa). Kavas on kaunimad aariad ja säravad pärlid barokiaja muusikast – Bach, Händel, Vivaldi jt.

Head Uudised GoodNews