1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Juubeliaasta lõpeb Tallinna keskväljakul suure peoga
Juubeliaasta lõpeb Tallinna keskväljakul suure peoga

Juubeliaasta lõpeb Tallinna keskväljakul suure peoga

Suurejooneline kontsert ja sellele järgnev tuleetendus Tallinnas Vabaduse väljakul lõpetab täna südaööl Eesti juubeliaasta.

„Kohale tasub tulla kell 21.30, kui kõlavad tervitussõnad. Kohe seejärel algab kahetunnine aastavahetuskontsert „Sajaga edasi, Tallinn!“, kus tulevad lavale rahva lemmikud Uudo Sepp, Maian, Shanon, 2 Quick Start ja Genka koos Paul Ojaga,“ tutvustas kontserdi kava Kesklinna vanem Vladimir Svet.

Enne südaööd saab ekraanide vahendusel jälgida vabariigi presidendi uusaastapöördumist, millele järgneb hümni ühislaulmine. Täpselt südaööl algab traditsiooniline tuleetendus.

„Juubeliaasta lõpp tuleb eriline, kuna tähistamisse on haaratud terve Eesti. See üle-eestiline lõpupidu on Eesti rahva tänu iseendale vapustava juubeliaasta eest,“ ütles Riigikantselei EV100 korraldustoimkonna juht Jaanus Rohumaa. „Iga osaleva linna programm on isemoodi, nii on igaühel võimalik leida just endale meelepärased esinejad. Või jälgida üle-eestilist juubeliaasta lõpupidu hoopis Eesti Televisiooni erisaate vahendusel.“

Aastavahetuse ööl pikendatakse linna põhisuundadel töötavate ühistranspordiliinide tööaega. Täiendavad väljumised on alates kella 01.00-st bussiliinidel nr 1A, 8, 40, 42, 60, 63, 67, 68 ja 18; samuti trolliliinidel nr 1 ja 3 ning trammiliinidel nr 1 ja 4. Täpsem plaan siin.

31. detsembri päeval tantsitakse juubeliaasta lõppemise puhul Tallinna Vabaduse väljakul ja veel Eesti 15 linna väljakutel EV100 algatuse „Eesti tantsib“ viimane ühistants. Kell 14 õpetatakse linnaväljakutel kõigile huvilistele tantsusamme, ühistants algab kell 15. Eesti Vabariigi 100. aastapäeva tähistamise periood kestab kuni 2020. aasta 2. veebruarini, kui möödub 100 aastat Tartu rahulepingu sõlmimisest. 2019. aastal keskenduvad sündmused Eesti Vabadussõja 100. aastapäevale.

Lähem info juubelisündmuste kohta www.EV100.ee.

Head Uudised GoodNews