1. Avaleht
  2. Poliitika
  3. Kadri Simson: Vabastame tervist edendavad ettevõtjad erisoodustusmaksust
Kadri Simson: Vabastame tervist edendavad ettevõtjad erisoodustusmaksust

Kadri Simson: Vabastame tervist edendavad ettevõtjad erisoodustusmaksust

Kadri Simson
Kadri Simson

Riigikogu Keskerakonna fraktsioon plaanib tuleval nädalal algatada seadusemuudatuse, millega vabastataks erisoodustusest need tööandja kulutused, mis on otseselt seotud töötaja või teenistuja spordiga tegelemise kulude katmisega. Seda tingimusel, et kalendriaastas ei ületa summa 500 eurot töötaja kohta.

„Tervise edendamine peab olema iga töötajat väärtustava ettevõtte prioriteet ja loomulik toimimise osa. Täna on aga kahjuks olukord selline, et me justkui karistame ettevõtteid, kes oma töötajate tervise eest seisavad. Kui me soovime näha rahvatervise paranemist, peab ka riik tegema omapoolseid samme. Ühe sellisena näen tervist edendavate tööandjate erisoodustusmaksust vabastamist,“ sõnas Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimees Kadri Simson.

Ka Tööandjate Keskliit tõi oma sel nädalal avaldatud manifestis välja sarnase punkti, sõnades, et riik peaks vabastama erisoodustusmaksust kõik tööandja investeeringud töötajate tervisesse. Kadri Simsoni sõnul on positiivne, et ka Tööandjate Keskliit on esile tõstmas tööinimest, kelle tervisesse ja tarkusesse tuleb panustada.

„Terve inimene on ka kõrgema motivatsiooniga töötaja. On tõenäoline, et inimene, kes on saanud innustust näiteks tervisespordiga tegelema hakkamisest, korrigeerib selle regulaarseks muutumisel ka oma toitumisharjumusi ja alkoholitarbimist. Sellest võidavad omakorda ka riik ja tööandja,“ lõpetas Simson.

Head Uudised GoodNews