1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Kadriorg saab 295-aastaseks
Kadriorg saab 295-aastaseks

Kadriorg saab 295-aastaseks

21. ja 22. juulil tähistatakse Kadrioru lossi- ja pargiansambli 295. sünnipäeva. Tähtsa sünnipäeva puhul toimuvad meeleolukad ja värvikad kogupereüritused Kadrioru kunstimuuseumis, Mikkeli muuseumis ja Kadrioru pargis. Juubeli puhul on Kadrioru kunstimuuseum erandkorras avatud ka esmaspäeval, 22. juulil.

Pidustused algavad pühapäeval kell 11 traditsiooniliste, paljudele armsaks saanud Lossiaiamängudega, mis sel aastal on inspireeritud Mikkeli muuseumi näitusest „Lõvist leevikeseni” ning pakuvad lustlikke ja harivaid tegevusi kogu perele. Lilleaias esineb Teoteater, muuseumites toimuvad töötoad ja kuraatoriekskursioonid. Päev lõpeb kell 16.10 ajaloolise tantsu stuudio Petit Trianon (Peterburi) etendusega.

„Sünnipäev tähistab ka Kadrioru kunstimuuseumi 13. tegevusaasta täitumist. Programmi raames tutvustame külalistele Kadrioru mitmekülgset ajalugu ja tänapäeva ning toome lähemale kunsti- ja kultuuripärandit,” kommenteeris Kadrioru kunstimuuseumi direktor Aleksandra Murre.

Sünnipäev jätkub esmaspäeval kell 13, kui Lilleaias, Luigetiigi ääres ja Noortepargis astuvad kogu päeva jooksul üles tantsu- ja tsirkuseartistid ning meeleolukat muusikat esitavad Tallinna Tuletõrjeühingu puhkpilliorkester ning Laura Junson ja Erko Niit bändiga. Pidustused lõppevad kell 19.30 Corelli Barokkorkestri piduliku kontserdiga.

„Kadrioru sünnipäevale on kahe päeva jooksul oodata vähemalt 10 000 inimest. Oleme programmi kokku pannud nii, et see oleks huvitav kogu perele,” ütles Kadriorgu pargi projektijuht Caspar Lootsmann.

Kadrioru loss ja park, mis rajati vene valitseja Peeter I korraldusel ning ristiti tema abikaasa Katariina I auks Kadrioruks, on läbi aegade olnud Tallinna kroonijuveel. Suveresidentsiks rajatud lossi- ja pargiansambel on nii Eesti kui kogu Põhja-Euroopa barokkarhitektuuri ja pargikunsti pärleid, mille suursugusust ja pidulikkust on külalistel võimalik imetleda tänapäevalgi.

Vabas õhus toimuvatest juubelipidustustest osavõtt on kõigile tasuta, sissepääs Kadrioru kunstimuuseumisse ja Mikkeli muuseumisse ning seal toimuvatele üritustele on 1 euro.

Täpsema programmiga saab tutvuda siin:

http://www.kadriorumuuseum.ee/et/mida-muuseumis-teha/lossiaiamangud

Head Uudised GoodNews