1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Kadrioru loss pakub taas kontserdisarja “Lossimuusika”
Kadrioru loss pakub taas kontserdisarja “Lossimuusika”

Kadrioru loss pakub taas kontserdisarja “Lossimuusika”

Kadrioru loss pakub taas kontserdisarja LossimuusikaAlates pühapäevast algab Tallinnas Kadrioru lossis kontserdisarja „Lossimuusika” teine hooaeg.

Sari aitab taaselustada kammermuusika kontsertide traditsiooni Kadrioru lossi peasaalis kui ühes Eesti kauneimas ja hea akustikaga kontserdipaigas. Kontserdipilet kehtib samal päeval ka näitusepiletina.

„Lossimuusika” uue hooaja avakontserdil pühapäeval kell 17 astub solistina üles äsja 50. juubelit tähistanud viiuldaja, Eesti Riikliku Sümfooniaorkestri esimene kontsertmeister ja Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia keelpilliosakonna juhataja Arvo Leibur. Musitseerivad veel Imbi Tarum klavessiinil ja Aare Tammesalu tšellol. Kavas Bach, Cirri, Corelli, Halvorsen, Rameau.

Kontserdisari jätkub pühapäeviti läbi hooaja, esitledes märkimisväärset osa eesti väljapaistvatest solistidest ning kammermuusikutest. Kontserdikavades on maailmaklassika kõrval oluline koht eesti muusikal, kõlavad Artur Kapi, Tõnu Kõrvitsa, Eduard Oja, Mart Saare, Veljo Tormise, Erkki-Sven Tüüri ja Lepo Sumera teosed.

Head Uudised GoodNews