1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Käimas on raamatukogupäevad “Kohtume raamatukogus”
Käimas on raamatukogupäevad “Kohtume raamatukogus”

Käimas on raamatukogupäevad “Kohtume raamatukogus”

Käimas on raamatukogupäevad Kohtume raamatukogusEesti Raamatukoguhoidjate Ühingu ettevõtmisel on käimas üleriigilised raamatukogupäevad „Kohtume raamatukogus“ 20.–30. oktoobrini.

Raamatukogupäevade ajal ootavad raamatukoguhoidjad tavapärasest rohkem inimesi raamatukogusse, et saada osa kohtumistest, koolitustest, raamatuväljapanekutest ja muust huvitavast.

Raamatukogupäevade ajal on kavas üle Eesti ligi 150 kohtumist kirjanike, kunstnike, ajakirjanikega, jagatakse reisimuljeid, toimuvad teatrietendused. Palamusel tuleb kohale vabatahtlike pritsumeeste päästeauto ning Viljandimaal saab tutvust teha raamatukogubussi Katarina Jeega. Mitmel pool üle Eesti toimuvad raamatulaadad ja raamatuvahetused, populaarseks on muutunud öö raamatukogus. Arvukatel kirjanduslikel ümarlaudadel, -piknikel ning kohvikõhtutel arutlevad raamatusõbrad uute raamatute üle või räägivad oma lemmikutest. Luuletaja Anna Haava 150. sünniaastapäev on raamatukogusid ajendanud korraldama luuleõhtuid ning poeesiapäevi Võrumaalt Virumaani. Koostatud on pea 500 väljapanekut või näitust, kus eksponeeritud nii uudisraamatuid kui vanu armsaks muutunud klassikuid. Teadmisi saab proovile panna rohkem kui 40 raamatukogus toimuvas viktoriinis, mälumängus või ristsõnalahendamises.

Toimuvad koolitused, kus raamatukogude e-kataloogide ja andmebaaside kõrval tutvustatakse huvilistele erinevaid veebipõhiseid suhtlusvõrgustikke, nutitelefoni, e-lugeri või tahvelarvuti võimalusi, räägitakse ID-kaardi ja Mobiil-ID kastutusvõimalustest. Pärnu Keskraamatukogu korraldab arvutikoolituse eakatele, mille viivad läbi gümnaasiumi õpilased ehk muna õpetab kana.

22. oktoobril toimub Rahvusraamatukogus algusega kell 11.00 VII teadus- ja erialaraamatukogu päev, kus lisaks huvitavatele erialaettekannetele tehakse teatavaks ka auhinna Aasta tegu teadus- ja erialaraamatukogus 2014. aasta nominendid. Arutatakse raamatukogudes viimasel ajal toimunud uuendusi, keskendutakse peamiselt e-lahendustele ning tutvustatakse raamatukogude arengusuundi meil ja mujal. Psühholoog Jüri Ennet kõneleb arvuti ja interneti kasutamise ohtudest.

Päevakava on Eesti raamatukoguhoidjate Ühingu kodulehel!

Head Uudised GoodNews