1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Kaitseliidu Tallinna malev pidas 89.aastapäeva
Kaitseliidu Tallinna malev pidas 89.aastapäeva

Kaitseliidu Tallinna malev pidas 89.aastapäeva

Hetk aastapäeva tähistamisest Autor: Päivi-Pääsu Kreutzwald
Hetk aastapäeva tähistamisest
Autor: Päivi-Pääsu Kreutzwald

Möödunud reedel tähistasid Tallinna maleva liikmed maleva 89. aastapäeva. Aastapäeval said maleva teenetemedali kaheksa tubli malevlast.

Aastapäevakõnes võrdles malevapealik major Lauri Abel aastatagust aega, kui ta juhtimise üle võttis, tänase päevaga: nüüdseks on paljud malevlased juba nägupidi tuttavad ning maleva olukorrast selgem pilt, ka tänas ta malevlasi aktiivse väljaõppeaasta eest.

Traditsiooniliselt tunnustati aastapäeval ka tublimaid. Sel aastal said Tallinna maleva teenetemärgi 8 kaitseliitlast-naiskodukaitsjat. Parimaks 2013. aasta noorkotkaks tunnustati aktiivsuse põhjal Aleksander Kirss, parimaks kodutütreks l Sigrit Juhkam, parimaks naiskodukaitsjaks aktiivse formeerimis- ja toitlustusalase tegevuse eest Kristi Treufeldt ja parimaks malevlaseks ltn Tanel Järvet.

Parim kaitseliitlane Tanel Järvet on Tallinna maleva Põhja Üksik-kompanii pealik ja sisekaitsekompanii ülem, tema juhtimisel viidi eelmisel aastal 15 Tallinna gümnaasiumis läbi Kaitseliitu tutvustav esitlus, ka koordineerib ta Põhja Üksikkompanii malevlaste poolt läbiviidavaid riigikaitseõpetuse tunde ja laagreid. Käimasolev sõduri baaskursus on suuresti Põhja Üksikkompanii põhine, sest malevkonnapealiku juhtimisel värvati malevkonda 2013. aastal juurde 102 uut liiget.

Head Uudised GoodNews