1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Kaitseminister tunnustas kodutütarde panust riigikaitsesse
Kaitseminister tunnustas kodutütarde panust riigikaitsesse

Kaitseminister tunnustas kodutütarde panust riigikaitsesse

Kaitseminister tunnustas kodutütarde panust riigikaitsesseKaitseminister Urmas Reinsalu avaldas kodutütarde 82. aastapäeval lootust, et koos organisatsiooni liikmeskonnaga kasvab ka kodutütarde roll Eesti riigikaitses.

“Praegu on Kaitseliidu, Naiskodukaitse, Noorte Kotkaste ja Kodutütarde organisatsioonides pea 23 000 vabatahtlikku ning see arv kasvab. See on väga oluline osa meie riigikaitse toetuspinnasest,” lausus Reinsalu.

Ministri hinnangul on Kaitseliidu ja tema allorganisatsioonide soov areneda Eesti kodanikuühiskonna üheks liiderorganisatsiooniks igati tervitatav.

“Kui Kaitseliit ja selle allorganisatsioonid saavad aktiivse kodaniku esimeseks valikuks vabatahtlikul panustamisel ühiskonna turvalisuse tagamisse, siis sellelt pinnalt saab luua sõjalise riigikaitse võimeid, mis on meie esmase kaitsevõime võtmekomponent,” sõnas Reinsalu.

Tema hinnangul kasvatab kodutütarde organisatsioon Eestimaa kodanikke, kes armastavad ja austavad oma isamaad ja emakeelt – inimesi, kes hoiavad au sees ausust, ettevõtlikkust, vastutustunnet ja hoolivust. „Kodutütarde organisatsiooni ülesanne on hoida seda tegutsevat meelt ja valmisolekut tüdrukute seas nii, nagu poiste kaasamine käib läbi noorte kotkaste organisatsiooni,“ ütles Reinsalu.

Reinsalu tänas kodutütreid ja Kaitseliidu noorsootöö tegijaid nende panuse eest ning avaldas lootust, et organisatsioon kasvab jõudsalt edasi.

Kodutütred tähistavad täna Haapsalus organisatsiooni loomise 82. aastapäeva. Kodutütarde liikumine sündis 1932. aasta 19. jaanuaril kui tütarlaste vabatahtlik isamaaline skautlik Kaitseliidu eriorganisatsioon.

Head Uudised GoodNews