1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Kaitseväe juhataja: toetan igati naiste ajateenistust
Kaitseväe juhataja: toetan igati naiste ajateenistust

Kaitseväe juhataja: toetan igati naiste ajateenistust

“Naistele antud võimalus minna ajateenistusse on igati loomulik. See laiendab meie riigikaitse kandepinda ja motiveerib kohustuslikku ajateenistusse kutsutavaid noormehi,” ütles kaitseväe juhataja kindralmajor Riho Terras täna naisajateenijatega kohtudes

Kaitseväe juhataja kohtus Kevadtormi inspekteerides suurõppusel osalevate naisajateenijatega: nooremseersantide Triin Väisaneni, Jane Reiljani, Kärt Praksiga, kes kõik läbivad ajateenistust Kuperjanovi jalaväepataljonis. Neist viimane, praegu miinipildujapatareis teeniv nooremseersant Kärt Praks soovib asuda juba hilissuvel õppima maaväe ohvitseriks Kõrgemas Sõjakoolis. “Ohvitseri elukutse on mu ammune valik,” ütles Raplamaalt pärit Praks.

Hetkel on kaitseväes ajateenistust läbimas neli naist, kes kõik osalevad ka Kevadtormil. Käesoleva aasta 1. aprillil kehtima hakanud uus Kaitseväeteenistuse seadus võimaldab naistel võtta vabatahtlikult kaitseväekohustuse ja läbida ajateenistust ja reservteenistust meestega samadel alustel.

Kaitseväe juhataja inspekteeris Kevadtormil kahe päeva jooksul eri tasemel staape ja väeüksusi ning nende juhtimist õppelahingutes. Kindralmajor Terras kontrollis, kuidas koordineerivad omavahel tegevust Põhja kaitseringkond ja 1. Jalaväebrigaad ning kuidas juhib brigaad talle allutatud üksuseid.

„Kaitseväe väljaõpe muutub järjest professionaalsemaks, eriti paistab asjatundlikkus silma staabitöös, mis toimib väga tõhusalt,“ ütles kindralmajor Riho Terras. Kaitseväe juhataja tunnustas ka sõjakooli magistritaseme õppureid, kes juhivad ajateenijate pataljoni ning tõstis esile küberkaitse nõuete järgimist igal tasandil.

9.-25. maini vältav Kevadtorm viiakse läbi peamiselt kaitseväe keskpolügooni aladel Kuusalu vallas ja Kadrina valla loodeosas.

21.-23. mail liiguvad üksused keskpolügoonilt läbi Tapa, Albu ja Aegviidu valla Anija valda.

Õppus hõlmab ka Jõelähtme ja Raasiku valda ning Loksa ja Tallinna linna.

Head Uudised GoodNews