1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Kaitseväe juhataja: vabatahtlikel on saartel eriline roll
Kaitseväe juhataja: vabatahtlikel on saartel eriline roll

Kaitseväe juhataja: vabatahtlikel on saartel eriline roll

Kaitseväe juhataja kindralmajor Riho Terras inspekteeris täna ja eile Kaitseliidu Saaremaa malevat ja Hiiumaa malevkonda.

Kindralmajor Terras kohtus eile Kuressaares ja täna Kärdlas kaitseliitlaste ja naiskodukaitsjatega, kellele tutvustas riigikaitse kümne aasta arengukava ning sai ülevaate läänesaarte kaitseliitlaste tegevusest.

„Saartel on kaitseliitlastel nii maa- kui merekaitseliste ülesannete täitmisel eriti oluline roll, kuna vabatahtlikud abistavad nii päästjaid kui vajadusel politsei-ja piirivalveametit,“ ütles kaitseväe juhataja. Terras tunnustas mõlema saare vabatahtlike panust riigikaitsesse ning koostööd kohalike ametkondade ja jõustruktuuridega.

Nii Hiiu- kui Saaremaal on Kaitseliidu koostöö ametkondade, politsei ja päästjatega on peaasjalikult vabatahtlike kaitseliitlase ja naiskodukaitsja õlul. Kaitseliidu noorteorganisatsioonidesse kuulub pea viiendik Hiiumaa noortest. Saaremaa malev on viimastel aastatel jõudsalt kasvanud – 1990. aastal 22 saarlase taasasutatud malevasse kuulub täna pea 600 liiget. Möödunud aastal liitus Saaremaa malevaga üle 100 värske kaitseliitlase.

Eile pärastlõunal külastas kaitseväe juhataja kaitseväelaste osalusel korraldatavat Võhma külaseltsi lastelaagrit ning laevaehitusettevõtet Baltic Workboat, kus on viimastel aastatel valminud muu hulgas patrull- ja päästekaatrid nii Eesti kui teiste Läänemere-äärsete riikide jaoks.

Saaremaa malevasse kuulub täna ligi 600 kaitseliitlast, 140 naiskodukaitsjat, ning pea poolsada noorkotkast ja kodutütart. Hiiumaa malevkonda kuulub üle 180 kaitseliitlase ja 50 naiskodukaitsja, noorkotkaid ja kodutütreid on kokku paarsada.

Head Uudised GoodNews