1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Kaja Kallas andis Eiki Nestorile üle riigikogu eetikakoodeksi
Kaja Kallas andis Eiki Nestorile üle riigikogu eetikakoodeksi

Kaja Kallas andis Eiki Nestorile üle riigikogu eetikakoodeksi

Kaja Kallas Foto:
Kaja Kallas 
Foto: Albert Truuväärt (Riigikogu Kantselei)

Eetikakoodeksi väljatöötamisega tegelenud töögruppi juhtinud Kaja Kallas andis täna riigikogu esimehele Eiki Nestorile üle riigikogu eetikakoodeksi.

“See on meie töögrupi töö tulemus ja selle pinnalt võib arutelusid jätkata. Kui kellelgi on mingi teine visioon, siis saab seda koodeksit täiendada ja parandada – ma arvan, et see on aruteludeks hea alguspunkt,” ütles Kallas.

Kallase sõnul on senine kriitika eetikakoodeksi suhtes olnud väga üldine ja konkreetseid muudatusettepanekuid pole eriti tehtud. “Ainuke asi, mida me muutsime, oli see, et eetikaküsimustega tegeleks korruptsioonivastane erikomisjon, mis on juba riigikogus olemas. Seega me ei loo uut institutsiooni, vaid nende küsimustega tegelev komisjon on juba olemas,” märkis Kallas.

Teiste riikide eetikakoodeksitest eriti ideid noppida polnud võimalik, sest parlamendid on erinevad. Kattuvad vaid huvide konflikti teemad.

“Ma lugesin kõiki kättesaadavaid eetikakoodekseid – ja mitte ainult parlamentide omi, vaid kõikvõimalike organisatsioonide omi. Ma lugesin sadu eetikakoodekseid, et leida ideid, mõtet ja stiili,” märkis Kallas, kelle sõnul on riigikogus väga palju inimesi, kes eetikakoodeksit ei soovi ja keda ei ole selles osas võimalik ka ümber veenda.

Head Uudised GoodNews