1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Kalapüügi- ja vesiviljelusega tegelevad ettevõtjad saavad tootmis- ja turustuskavade toetust
Kalapüügi- ja vesiviljelusega tegelevad ettevõtjad saavad tootmis- ja turustuskavade toetust

Kalapüügi- ja vesiviljelusega tegelevad ettevõtjad saavad tootmis- ja turustuskavade toetust

Maaeluminister Arvo Aller allkirjastas määruse, mis võimaldab tunnustatud kalapüügi- ja vesiviljelussektori tootjaorganisatsioonidel saada ettemaksu oma tootmis- ja turustamistegevuste kavas ettenähtud tegevuste elluviimiseks, et tagada elujõulisus konkurentsiturul.

„COVID‐19 puhangu tõttu on tekkinud raskused kalandustoodete turustamisel, mis on põhjustanud tootjatele kalapüügi- ja vesiviljelustoodete müügihindade ja -mahtude langust, mis omakorda mõjutab kalandus- ja vesiviljelussektori ettevõtete toimetulekut,“ ütles minister Aller.

„Kui senise korra järgi sai tunnustatud kalapüügi- ja vesiviljelussektori tootjaorganisatsioon oma kavas ettenähtud tegevuste elluviimise eest toetust taotleda alles siis, kui Maaeluministeerium oli kava elluviimise aruande heaks kiitnud, siis nüüd saab tootjaorganisatsioon taotleda oma tootmis- ja turustuskava elluviimiseks määratud toetuse summast kuni 50% ettemaksena. Lisaks suurendatakse tootmis- ja turustuskavade toetuse ülemmäära 3 protsendilt 12 protsendini tootjaorganisatsiooni kolme viimase kalendriaasta turule lastud aastatoodangu keskmisest väärtusest,“ selgitas Aller.

Määruse ,,Tootmis- ja turustamiskavade toetus’’ alusel antav toetus tuleb Euroopa Merendus- ja Kalandusfondi 2014‒2020 vahenditest, mille eelarvest on meetmeks ette nähtud 300 000 eurot. Sellest 75 protsenti makstakse Euroopa Merendus- ja Kalandusfondi eelarvest ning 25 protsenti Eesti Vabariigi eelarvest.

Head Uudised GoodNews