1. Avaleht
  2. Poliitika
  3. Kaljulaid kohtus Pelosiga
Kaljulaid kohtus Pelosiga

Kaljulaid kohtus Pelosiga

Ameerika Ühendriikides töövisiidil viibiv president Kaljulaid kohtus eile hilisõhtul esindajatekoja spiikri Nancy Pelosiga, kellega arutati julgeoleku- ja kaitsekoostööküsimusi, olukorda Ukrainas, hübriidohte ja kahe riigi omavahelist koostööd.

„Kongressi mõlemas kojas on olnud tugev ja parteideülene toetus Eestile, NATO-le ja atlandiülesele suhtele,“ ütles president Kaljulaid kohtumisel ning tänas eesistuja Pelosit ja kongressi liikmeid toetava suhtumise eest nii Eestisse kui ka Euroopasse, aga näiteks ka Ukraina sõja tõttu Venemaale seatud sanktsioonidele.

Riigipea sõnul on seni see suhtumine ja sarnaste väärtuste eest seismine väljendunud Ühendriikide aina kasvavas kaitseabis Eestile, mis edaspidi loodetavasti veelgi suureneb. „Me ei tohi hetkeski unustada, et ka meie piirkonna kaitsevõimelünkade kiirem likvideerimine tugevdab kokkuvõttes nii Eesti, Euroopa kui ka USA julgeolekut.“

Lisaks spiiker Pelosile kohtus president Kaljulaid eile Kapitooliumis mitmete kongresmenidega, kellega arutelud keskendusid samuti peamiselt julgeolekule. „Eesti ja USA kongressi mõlema koja esindajate arusaamad meie ees seisvatest väljakutsetest ja lahendustest on üsna sarnased,“ ütles riigipea pärast kohtumisi.

President Kaljulaid on täna viimast päeva töövisiidil Ameerika Ühendriikides. Riigipea naaseb Tallinna homme õhtuks.

Head Uudised GoodNews