1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Kandlemees Sander kandlelood ja rahvalikud laulud on nüüd vinüülplaadil
Kandlemees Sander kandlelood ja rahvalikud laulud on nüüd vinüülplaadil

Kandlemees Sander kandlelood ja rahvalikud laulud on nüüd vinüülplaadil

Kandlemees Sander

Täna jõudis kuulajateni tuntud rahvamuusiku, rahvakandle mängija Kandlemees Sanderi uus vinüülplaat „Kandlemuusika ja rahvalikud laulud simmanile“.

Vinüülplaadil on 18 imeilusat rütmikat kandlelugu ja rahvalikku laulu. Lisaks rahvalikele lauludele ja kandlelugudele on ilmuval vinüülplaadil Sander Karu kõige uuem laul oma sünnilinnast Elvast – “Elva männid”, praegusest kodulinnast Tartust – „Heade mõtete linn, Tartu“, eluline lauluke „Ja siis tõusis aktsiis“ ning igihaljad laulud Simmaniduo aegadest: “Valga, Valgamaa”, „Trilleri polka“ ja “Simmaniduo lõpetab” (NB! Simmaniduo veel ei lõpeta ja esineb jätkuvalt!).

Miks just vinüülplaat selliste laulude ja kandlelugudega?

„Vinüülplaadid on uuesti populaarsust võitmas nii Eestis kui ka kogu maailmas. Esinemistel on mitmed kandlemuusika sõbrad küsinud, et miks on minu kandlelood ja rahvalikud laulud ainult CDdel ja teinud ettepaneku, et Kandlemees Sander rahvalikud laulud ja kandlemuusika võiksid kõlada ka vinüülplaadil. Seetõttu valisingi uuele vinüülplaadile nii rahvalikke laule kui ka omaloomingut, mis on salvestatud võimalikult ehedalt nagu need kõlavad elavas ettekandes (lives)” ütleb Kandlemees Sander. “Arvestades seda, et minu kandlemuusika vastu on huvi tuntud ka teisel pool ookeani, sai vinüülplaadi jaoks spetsiaalselt salvestatud laul „Kandlemees Sander Greeting You“ inglise keeles“.

Kandlemees Sander (Sander Karu, s 1959) on Eesti kandlemängija (poolkromaatiline kannel) ja rahvamuusik, kelle laulud ja kandlemuusika sobivad hästi nii kuulamiseks, tantsimiseks kui ka kaasalaulmiseks. Tema rikkalik repertuaar ulatub pärimusmuusikast kuni nüüdisaegse tantsumuusikani.

Head Uudised GoodNews