1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Karjääriprojekti kaudu said abi sajad sisserännanud noored
Karjääriprojekti kaudu said abi  sajad sisserännanud noored

Karjääriprojekti kaudu said abi sajad sisserännanud noored

unt3-111375-mEuroopa kolmandate riikide kodakondsusega noortele suunatud karjääriprojekti raames said oma karjääri planeerimisel abi üle 300 sihtrühma kuuluva noore.

BDA Consulting OÜ käivitatud ja 16-26 aastastele suunatud karjääriprojekti “Kelleks saada?” raames toimusid karjäärikoolitused ja erinevate töövaldkondadega seotud külastuspäevad ettevõtetes ja haridusasutustes üle Eesti. Samuti valmis projekti jooksul toetav veebileht www.karjäärikompass.ee, mis aitas noori oma erialavalikute kaardistamisel.

Külastuspäevade jooksul tutvusid noored väga erinevate töövaldkondadega. Lisaks erinevatele kõrg- ja kutsekoolidele võtsid noori vastu sellised firmad nagu Skype, Tallinna Lennujaam, Ugala teater, DBT Muuga, TV3, Swissotel Tallinn ja mitmed teised.

Külastuspäevade osana oli noortel võimalus tutvuda ka vabatahtliku tööga. Oma kogemusi selles valdkonnas jagasid Toidupank, Punane Rist, Telliskivi Selts, vabatahtlikud päästjad ja abipolitseinikud, noorsootöötajad, PÖFF-i ja Ahhaa keskuse inimesed ning paljud teised.

Projekti „Kelleks saada?“ rahastasid MISA, kultuuriministeerium ja Euroopa Kolmandate Riikide Integreerimise Fond.

Head Uudised GoodNews