1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. KARUSLOOMAFARMIDE KEELUSTAMINE I Maaelukomisjon arutab täna karusloomafarmide keelustamist
KARUSLOOMAFARMIDE KEELUSTAMINE I Maaelukomisjon arutab täna karusloomafarmide keelustamist

KARUSLOOMAFARMIDE KEELUSTAMINE I Maaelukomisjon arutab täna karusloomafarmide keelustamist

Riigikogu maaelukomisjon arutab tänasel istungil loomakaitseorganisatsiooni Nähtamatud Loomad kollektiivset pöördumist karusloomafarmide keelustamiseks Eestis.

Nähtamatud Loomad kogusid eelmisel aastal üle 6000 digiallkirja karusloomafarmide keelustamiseks. Nüüd on see kollektiivne pöördumine Riigikogu maaelukomisjoni menetluses, kus otsustatakse, kas teema liigub edasi Riigikogu suurde saali.

„Koroona järel on meil vajadus ühiskonnana järele mõelda, millised valdkonnad on väärt uuesti ülesehitamist ning millised mitte. Loodame, et tänasel arutelul on ka poliitikud ühel meelel, et kahjumis virelev karusloomatööstus ei ole oluline osa meie majandusest ega kuulu Eesti väärtusruumi,” kommenteeris Nähtamatute Loomade karusloomafarmide keelustamise kampaaniajuht Merit Valge.

Riigikogu suures saalis on karusloomafarmide keelustamist arutatud varem kahel korral, viimane kord 2019. aasta alguses, mil eelnõu hääletati napilt menetlusest välja. Kantar Emori hiljutise uuringu järgi pooldab karusloomafarmide keelustamist ligi 70 protsenti Eesti elanikest.

Maaelukomisjoni üheksaliikmeline koosseis eesotsas esimees Tarmo Tamme ja aseesimees Urmas Kruusega käsitlevad karusloomafarmide keelustamise teemat tänasel 8. juuni istungil. Virtuaalsel istungil osalevad ka Nähtamatute loomade esindajad Merit Valge ja Kristina Mering.

Head Uudised GoodNews