1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. KAS SIND KOTIB? Vali kilekoti asemel loodussõbralik alternatiiv!
KAS SIND KOTIB? Vali kilekoti asemel loodussõbralik alternatiiv!

KAS SIND KOTIB? Vali kilekoti asemel loodussõbralik alternatiiv!

Tänasest kuni 22. juunini toimub Rimides keskkonnanädal, mille eesmärk on tuletada klientidele meelde, et nad valiksid oma ostude pakkimiseks kilekoti asemel paber-, võrk- või riidest koti. Keskkonnanädalaks jõudsid Rimisse müügile ka loodussõbralikust kangast ostukotid, mille disaini on loonud ja valinud Rimi enda kliendid.

„Oleme Rimides püüdnud keskkonnakampaaniatega juhtida inimeste tähelepanu sellele, kui kahjulikud on loodusele plastikkotid ning nende asemel soovitame oma klientidel valida paber-, võrk- või riidest ostukoti,“ sõnas Rimi turundus- ja kommunikatsioonijuht Andrija Lilleoja. „Rimi on ainuke suurem jaekett, kus näiteks paberkott on soodsam kui kilekott. Suurtest kettidest oleme üks väheseid, kus müüakse ka puu- ja juurviljade pakendamiseks mõeldud korduvkasutatavaid võrkkotte.“

„Kilekottide liigne kasutamine on juba aastaid kõne all. Ilmselt on see aja küsimus, mil ka väikesed kilekotid pole enam terves Euroopas tasuta,“ lisas Andrija Lilleoja.

„Maailmas sureb miljoneid elusolendeid loodusesse sattunud plastjäätmete tõttu, puutumata pole sellest ka Eesti. Ülemaailmse probleemi lahendamine algab tegelikkuses igaühe väikestest otsustest, näiteks võttes poodi kaasa oma koti ning pakendades ka juur- ja juurviljad korduvkasutatavasse võrku. Oluline on siin koostöö kaubanduskettide, kes pakuvad klientidele kilekotile alternatiive, ning klientide vahel, kes teevad valikuid,” ütles Killerkoti kampaania eestvedaja Anneli Ohvril.

Rimi riidest poekoti disainikonkursi võitja Maria Karolin märkis, et peab loodushoiust palju lugu ning kilekotile eelistab alati paber- või riidekotti.

Oma lemmikdisaini valisid ka Rimi töötajad ning lisaks Maria Karolini kujundatud poekotile on müügil  Jelena Golova disainitud kott.

Kangaskoti disainikonkurss on osa Rimi loodushoiuaktsioonist, mis kutsub inimesi üles tegema keskkonnasõbralikke valikuid. Kauplustekett kavatseb kangast poekottide disainikonkurssi korraldada ka järgmisel aastal.

Rimi Eesti Food AS kauplused kuuluvad Rootsi kapitalil põhineva Rimi Baltic AB kaupluste hulka, mille ainuomanikuks on ICA Groupile kuuluv ICA Baltic AB. Rimi tugevuseks on tervislik kaubavalik, kvaliteetsed puuviljad ning mitmekesine omatoodete (privat lable) sortiment. Kokku on Rimi Baltic AB-l kolmes Balti riigis 235 kauplust, sealhulgas 40 hüpermarketit (neist 13 Eestis), 64 supermarketit (neist 22 Eestis), 133 odavmüügikauplust (neist 49 Säästumarketit Eestis).  Rimi pakub Eestis tööd ligi 2700 inimesele.

Head Uudised GoodNews