1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Keep of Kalessin tuleb Eestisse
Keep of Kalessin tuleb Eestisse

Keep of Kalessin tuleb Eestisse

28.-29. juunini Vana-Vigalas toimuv Hard Rock Laager kuulutas välja veel kolm esinejat, kelleks on industriaalmasin Pedigree, Trondheimist pärit Keep of Kalessin ja äsja 30. juubelit tähistanud Metro Luminal.

25 tegutsemisaastat on näidanud, et Pedigree saab ajaga vaid hoogu juurde. Viimase plaadiga “Standard Sundown” tunamullu Eesti Muusikaauhindadelt nopitud juba teistkordne aasta metalalbumi tiitel, värske koosseis ja aina massiivsemaks muutuv kõlapilt annavad selgelt tunnistust tõusvast joonest. Pedigree anno 2019 ei tiksu kui viimase piirini üleskeeratud peen kellamehhanism, vaid sammub tavotiselt ränkrasket takti, mis tambib kuulaja kaelani maasse, ja veidi veel. Lisaks klassikalisele kullafondile esitleb bänd Laagris värsket singlit sügisel ilmuvalt albumilt.

Trondheimist pärit Keep of Kalessin on Eesti publikule juba tuntud tegija, kes on siia jõudnud mitmete tuuride raames. Bändi asutaja Obsidian C on üles astunud ka Vana-Vigalas aastal 2006 Satyriconi kitarristina. Keep of Kalessini läbimurre suurte nimede sekka toimus EP-ga “Reclaim”, kui bändi kuulusid Satyriconi trummar Frost ja Mayhemi vokalist Attila Csihar.

Aastast 1995 tegutsenud Keep of Kalessin on välja andnud kuus albumit. Alates viimasest plaadist “Epistemology” on tegu trioga, kus lauljakohustused on üle võtnud Obsidian C isiklikult. “Epistemology” on segu tehniliselt perfektse kitrarrimänguga meloodilisest black’ist ja eepiliste vokaalidega melanhoolsest metallist, meenutades Dimmu Borgiri ja Dissectioni parimaid palasid.

Metro Luminal on läbi dekaadide ja erinevate koosseisude suutnud tänaseni jätkata omanäolist eestikeelsele publikule orienteeritud meloodilist poeesiaga flirtivat sõltumatut põhjalarokki. 2018. aastal ilmutati plaat “Üheksast viieni” ja kraabiti sahtlist klassikaline materjal “Ainult rottidele”, mis valati esmakordselt vinüülile.

Lisaks on välja hõisatud peaesinejatena Briti ekstreem-metalli bänd Carcass ja Soome trash’i fenomen Lost Society.

Raskemuusikasõprade suve tippsündmus Hard Rock Laager toimub Vana-Vigala müstiliselt kaunis jõekäärus juba 18. korda. Kahe päeva jooksul astub kahel laval üles 22 artisti.

Aastate jooksul on Vana-Vigalas üles astunud sellised suurnimed nagu Behemoth, Testament, Phil Anselmo, Lacuna Coil, Katatonia ja paljud teised.

Head Uudised GoodNews