1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Kerese 100. sünniaastapäeva tähistamiseks toimub 7. jaanuaril Jõgeval välkmale turniir
Kerese 100. sünniaastapäeva tähistamiseks toimub 7. jaanuaril Jõgeval välkmale turniir

Kerese 100. sünniaastapäeva tähistamiseks toimub 7. jaanuaril Jõgeval välkmale turniir

paul keresRahvusvaheline maleföderatsioon FIDE nimetas 2016. aasta Paul Kerese aastaks. Seoses Paul Kerese 100. sünniaastapäeva tähistamisega 7. jaanuaril toimub Jõgeval külmalinna välkmale turniir.

Külmalinna välkmaleturniiri avavad kell 14.00 sõpruskohtumisega Jõgeva linna välimale platsil Jõgeva vallavolikogu esimees Tiit Lääne ja Jõgeva linnapea Aare Olgo.

Pärast valla ja linna kohtumist malelaual jätkub Paul Kerese sünniaastapäeva tähistav välkmaleturniir kultuurikeskuse kohvikulaudade taga. Kõik malesõbrad on oodatud mängima ja huvilised kaasa elama. Parimatele maletajatele on valla ja linna poolt välja pandud auhinnad.

Jõgeva välkmaleturniir on killuke ülemaailmsest ettevõtmisest “Maleta naabriga!”. Eesti Rahva Muuseumi ja Eesti Spordimuuseumi üleskutsel saab naabriga maletatud hetke jäädvustada ERMi Pildiaita. Kus iganes Eesti malesõbrad ka ei viibi, võiksid nad oma mängust teha foto ja sisestada selle Eesti Rahva Muuseumi Pildiaita aadressil: http://pildiait.erm.ee/category/maleta-naabriga/. Maleteemalisi fotosid, mis osalevad võistlusel, oodatakse ERMi veebikeskkonda Pildiait kuni 20. augustini, mille järel jagatakse välja auhinnad parimatele piltnikele.

Head Uudised GoodNews