1. Avaleht
  2. Poliitika
  3. Kersti Sarapuu: järgmise aasta riigieelarve eelnõu suurendab Eesti inimese heaolu
Kersti Sarapuu: järgmise aasta riigieelarve eelnõu suurendab Eesti inimese heaolu

Kersti Sarapuu: järgmise aasta riigieelarve eelnõu suurendab Eesti inimese heaolu

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimees Kersti Sarapuu ütles, et täna Riigikogus teisele lugemisele tulev 2019. aasta riigieelarve seisab õiglasema riigi eest kõigile.

„Valitsuskoalitsioon püsib koos ja üksmeelne, et teha Eesti inimeste heaks häid otsuseid,“ ütles Sarapuu. „Järgmise aasta riigieelarve eelnõu suurendab Eesti inimese heaolu.“

Sarapuu avaldas lootust, et riigieelarves kajastatud valdkondi ja lahendusi peavad oluliseks enamik Riigikogu liikmetest sõltumata erakondlikust kuuluvusest.

Sarapuu tõi välja, et 2019. aasta eelarve toob palgatõusu õpetajatele, päästjatele, politseinikele, kultuuritöötajatele ja paljude teiste valdkondade esindajatele. Samuti suurendatakse kohalike omavalitsuste võimekust, sest tulubaas kasvab 2,2 miljardi euroni. „Lisaks tõuseb esimese ja teise lapse toetus uuel aastal 60 euroni ning kolmelapselist perekonda toetab riik järgmisest aastast 520 euroga kuus,“ märkis Sarapuu. „Enne valimisi on opositsioonil soov ristida eelarve „jõuluvana eelarveks“, kuid tegelikult keskendub see kauaaegsetele ja paljudele valupunktidele, millega on vaja tegeleda.“

2019. aasta riigieelarve kogumaht on rekordilised 11 miljardit eurot. Eelarve on struktuurses tasakaalus ning nominaalselt ülejäägis. Sealjuures väheneb valitsussektori võlakoormus 7,4 protsendile SKP- st, jõudes prognooside järgi 2022. aastaks 5,4 protsendi tasemele.

Head Uudised GoodNews