1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. Keskkonnaamet tutvustab konverentsidega säästvat energiakasutust
Keskkonnaamet tutvustab konverentsidega säästvat energiakasutust

Keskkonnaamet tutvustab konverentsidega säästvat energiakasutust

Lime Tree in FieldsKeskkonnaamet korraldab oktoobris ja novembris kuus regionaalset konverentsi, mis keskenduvad säästvale energiakasutusele.

Konverentsidel keskendutakse energiakasutuse teemadele ehk milleks ja kui palju inimesed energiat kulutame, kuidas loomad energiat säästavad ja mida on inimesel neilt õppida, samuti arutletakse, kas prügi on kütus, tooraine või kasutu rämps, mis on toiduenergia ja palju muud.

Energiateemadel arutlevad Erik Puura Tartu Ülikoolist, Georg Aher MTÜ-st Hared, Valdur Lahtvee Säästva Eesti Instituudist, Ando Leppiman majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumist, Tagli Pitsi tervise arengu instituudist, Lauri Tammiste Keskkonnainvesteeringute Keskusest ja paljud teised.

„Konverentsi töötubades antakse praktilisi soovitusi, mil moel kodus, kontoris ja koolis energiat kokku hoida või kuidas arvutada, kui palju kulub põlevkivi näiteks ühe liitri vee keetmiseks. Huvilised saavad kätt proovida lihtsamate energiateemaliste katsete läbiviimisel ja päikesepaneeli valmistamisel. Töötoas tutvustatakse ka internetipõhiseid energiateemalisi õppematerjale ja palju muud huvitavat,“ kommenteeris töötubade laia valikut keskkonnaameti keskkonnahariduse osakonna juhataja Maris Kivistik.

Konverentsile oodatakse osalema keskkonnahariduse valdkonnaga seotud inimesi: kooli- ja lasteaiaõpetajaid, koolide ja koolieelsete lasteasutuste juhte, keskkonnahariduskeskuste ja muuseumide töötajaid, haridusametnikke ja kõiki huvilisi, kes soovivad end paremini kurssi viia energia säästmise võimalustega.

Konverentsil osalemine on tasuta, osalemiseks tuleb valida endale sobiv konverentsipaik ning registreeruda. Registreerimine algab kuu aega enne konverentsi toimumist. Avatud on registreerumine Pärnus toimuvale konverentsile.

Vaata lähemalt SIIT!

Kõigis regioonides pakutakse kindlal marsruudil tasuta bussitransporti konverentsile ja tagasi.

Konverentsid toimuvad:

16.10.2014 Pärnu, Pärnumaa Kutsehariduskeskus
23.10.2014 Haapsalu, Haapsalu Kultuurikeskus
30.10.2014 Tallinn, Tallinna Tehnikaülikooli Tudengimaja
06.11.2014 Väimela, Võrumaa Kutsehariduskeskus
11.11.2014 Jõhvi, Jõhvi kontserdimaja
20.11.2014 Tartu, Tartu Kutsehariduskeskus

Konverentside ettekannete ja töötubade salvestused avaldatakse veebis https://www.youtube.com/user/Keskkonnaharidus.

Head Uudised GoodNews