1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. Keskkonnasõbraliku liikumise kuu avatakse koos Uue Maailma tänavafestivaliga
Keskkonnasõbraliku liikumise kuu avatakse koos Uue Maailma tänavafestivaliga

Keskkonnasõbraliku liikumise kuu avatakse koos Uue Maailma tänavafestivaliga

Lootus5. septembril kell 12 toimub Tallinna keskkonnasõbraliku liikumise kuu ametlik avamine Uue Maailma tänavafestivalil.

„Mul on hea meel, et Uue Maailma tänavafestival on osa Tallinna keskkonnasõbraliku liikumise kuu kavast, kus on ligi 60 erinevat ettevõtmist ja üritust,“ ütleb abilinnapea Arvo Sarapuu. Ta arvab, et selline koostöö on väga loogiline, sest nii liikumise kuu tegevused kui ka tänavafestivali korraldajad propageerivad keskkonnasõbralikke eluviise. „Sellel aastal on keskkonnasõbraliku liikumise kuu läbivaks  teemaks „Tee liikudes targad valikud“. Meie eesmärk on näidata, kuidas võib linnas kasutada erinevaid ühistranspordi liike ja keskkonnasõbralikke liikumisviise. Oli tore märgata, et festivali korraldajad plaanivad liikuda jalgsi ja rongiga afterpartyle Telliskivi Loomelinnakusse, kus meil kahe nädala pärast toimub autovaba päev,“ sõnas Arvo Sarapuu.

Tänu koostööle tänavafestivali korraldajate ja Tallinna Keskkonnaameti vahel on tänavafestivali kavva lisatud keskkonnaalased tegevused. Infotelgist saab info keskkonnasõbraliku liikumise kuu eesmärkide ja tegevuste kohta. Esmakordselt töötab jäätmelava, kus tegutseb oma programmiga Prügihunt. Prügihundi tegevustest saab info veebilehelt www.tallinn.ee/prygihunt. Jäätmelava asub Väike-Ameerika 19 maja ees ja on avatud 5. septembril kell 11-15. Lastealal tegeleb liikumiskuu maskott Snupsi.

Keskkonnasõbraliku liikumise kuu tippsündmuseks on autovaba päev, mis sellel aastal toimub 20. septembril, Euroopa liikuvusnädala raames, algusega kell 10 Põhja-Tallinnas Telliskivi Loomelinnakus.

Rohkem infot keskkonnasõbraliku liikumise kuu kohta saab veebilehelt www.tallinn.ee/liikumiskuu eesti keeles ja www.tallinn.ee/rus/mobilnost vene keeles ning infovoldikus (saadaval eesti ning vene keeles linnavalitsuse infosaalis ja linnaosavalitsuste infosaalides).

Keskkonnasõbraliku liikumise kuu avatakse koos Uue Maailma tänavafestivaliga

Head Uudised GoodNews