1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. Keskkonnateabe ekraan on samm Rohelise Pealinna tiitli poole
Keskkonnateabe ekraan on samm Rohelise Pealinna tiitli poole

Keskkonnateabe ekraan on samm Rohelise Pealinna tiitli poole

Foto: Tallinna Televisioon

Tallinnas Vabaduse väljakul avati Tallinna keskkonnateabe ekraan, millelt on näha Tallinna õhu seisund reaalajas, transpordimüra tase, UV kiirgus, ilmainfo ning puude ja lillede õitsemise perioodil hoiatused allergikutele.

„Tallinna linna elukeskkond on viimastel aastatel muutunud üha puhtamaks ja meeldivamaks,“ ütles Tallinna linnapea Edgar Savisaar keskkonnteabe ekraani avamisel ja lisas, et seoses tasuta ühistranspordiga on autoliiklus kesklinnas vähenenud 15 protsenti, mis pole ka mujal Euroopas märkamata jäänud.

Savisaar rõhutas, et linnade puhul on üheks oluliseks keskkonnaprobleemiks välisõhu kvaliteet, mis on paljudes maailma linnades niivõrd halb, et inimesed on sunnitud respiraatoreid kandma. Tolmu ja lämmastikdioksiidi näitajad ei ole ka Tallinnas eksponeerimiseks kõige mugavamad parameetrid, vaid näitajad, mille väärtusi on vaja pidevalt kahandada. „Tänasest anname linlastele võimaluse jälgida mitmete keskkonnanäitajate seisu ja võrrelda seda teiste Euroopa linnadega,“ ütles Savisaar. „Igal juhul püüdleme selle poole, et inimestel oleks Tallinna tänavatel turvaline ning et aastal 2018 vääriks Tallinn Euroopa Rohelise pealinna tiitlit!“

Head Uudised GoodNews