1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. Kevadine orhideenäitus Tallinna Botaanikaaias on saanud oodatud sündmuseks lillesõprade seas
Kevadine orhideenäitus Tallinna Botaanikaaias on saanud oodatud sündmuseks lillesõprade seas

Kevadine orhideenäitus Tallinna Botaanikaaias on saanud oodatud sündmuseks lillesõprade seas

Kevadine orhideenäitus Tallinna Botaanikaaias on saanud oodatud sündmuseks lillesõprade, eriti aga orhideehuviliste seas. Vaatmata väljas valitsevale talvele elavad eksootilised orhideed oma kevadises õiterohkuses. Näituse ajaks on nad kulisside tagant välja astunud ning elegantselt sobitanud kasvuhoonetesse teiste taimede sekka.

Orhideesid võib leida kasvamas väga erinevates tingimustes alates kuumadest kuivadest tasandikest kuni soojade niiskete vihmametsadeni välja. Nad kasvavad maapinnal ja kaljudel, kuid troopilised orhideed kasvavad enamasti puude tüvedel ja okstel. Nad pole siiski parasiidid, lihtsalt kõrgemal kasvades jagub neile piisavalt eluks vajalikku valgust, millest jään vajaka metsa all.

Aegade hämaruses salapäraga ümbritsetud ja vaid väga varakate inimeste lilledena tuntud orhideedest on tänapäeval saanud ühed armastatumad toalilled. Nad polegi nii õrnad kapriisitarid, nagu mõnikord ekslikult arvatakse, vaid pigem loomult askeetlikud ja ka isepäised, tahavad end näidata ning vajavad imetlemist.

Selleks, et kooselu orhideega kujuneks meeldivaks ja valmistaks rõõmu mõlemale poolele, tuleb leida paljude poodides pakutavate orhideede seast õige taim ja tema eest õigesti hoolitseda. Parim valik, eriti algajale orhideekasvatajale, on kahtlemata kuuking . Ta ei kapriisitse ilma põhjuseta ning õitseb reeglina kaua ja rikkalikult. Kui toad on talvel õhurikkad, valged ja jahedamapoolsed, sobivad sinna kasvama ka paljud teised orhideed – kambria, veenuseking, dendroobium, tsümbiidium, sinikäpp, katleia jpt.

2. – 10. märtsini pakutakse botaanikaaia külastajatele suurepärast võimalust muuta tavaline talvepäev põnevaks seikluseks salapärases orhideemaailmas.

Head Uudised GoodNews