1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Kevadvaheaeg tõi Linnamuuseumisse üle pooletuhande lapse
Kevadvaheaeg tõi Linnamuuseumisse üle pooletuhande lapse

Kevadvaheaeg tõi Linnamuuseumisse üle pooletuhande lapse

Tallinna-LinnamuuseumKevadisel koolivaheajal toimus Tallinna Linnamuuseumi vanas kaupmehemajas ja filiaalides hulgaliselt toredaid ja harivaid üritusi.

Peeti mitmeid lastelaagreid ning arvukalt teema-, pere- ja mängudepäevi, mille käigus viidi läbi temaatilisi ekskursioone, haridusprogramme ning erinevad töötubasid eesti ja vene keeles. Huvi oli suur ja osavõtt rohkearvuline, kõigis üritustes lõi kaasa kokku 526 osalejat.

Kolmel päeval korraldasid linnamuuseumi peamaja ja viis filiaali (Kadrioru ja Kalamaja lastemuuseumid, Kiek in de Kök, Bastionikäigud, Neitsitorn) koostöös kinoga Artis linnalaagri „Liigume sööma!“, milles osales 48 last. Toredaid elamusi pakkus 18 lapsele ka Kadrioru ja Kalamaja lastemuuseume, Fotomuuseumi, Kiek in de Köki ja Neitsitorni hõlmanud ühislaager „Vanalinna jäljekütid“. Lapsed osalesid kahel järjestikusel päeval ekskursioonidel
ning animatsiooni, näpujälgede ja alkeemia labori töötubades eri filiaalides.

Muuseumi „Kiek in de Kök ja Bastionikäigud“ kahepäevane linnalaager „Maskimäng muuseumis“ sisaldas nii orienteerumismänge linnas, ekskursiooni Raeapteeki kui ka haridusprogramme, laagrist võttis osa 17 last.

Rohke osavõtuga olid ka koolivaheaja haridusprogrammid ning teemapäevad, sh perepäev „Mustrid ajaloost“ ja Keskaja mängude teemapäev Linnamuuseumi vanas kaupmehemajas, korduvalt läbi viidud venekeelses haridusprogrammis „Rätsepmeistril külas“ osales 100 last.

Kadrioru Lastemuuseumis toimunud mängudepäev „Teadusdate“ tõi kokku 49 last, Peeter I Majamuuseumis osales töötoaga programmides 77 huvilist. Kalamaja lastemuuseum korraldas vaheaja haridusprogramme koostöös Tallinna Spordi- ja Noorsooametiga. Vanalinna laagrilastele pakkus toitlustust Neitsitorn, Kadriorus Miiamilla kohvik.

Tallinna Linnamuuseum tänab kõiki filiaalijuhte, pedagooge ning kuraatoreid laste koolivaheaja põnevaks ja mitmekülgseks tegemise eest.

Head Uudised GoodNews