1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Kiek in de Kökis on fotonäitus „Kaasaegne kuninglik kodu“
Kiek in de Kökis on fotonäitus „Kaasaegne kuninglik kodu“

Kiek in de Kökis on fotonäitus „Kaasaegne kuninglik kodu“

Kaasaegne kuninglik koduTeisipäeval avasid Taani kroonprintsess Mary ja Tallinna linnapea Edgar Savisaar Kiek in de Köki esimesel korrusel fotonäituse „Kaasaegne kuninglik kodu“. Fotograafide Torben Eskerod ja Roberto Fortuna tehtud pilte saab vaadata 27. aprillini.

„Kaasaegne kuninglik kodu“ (A Modern Royal Household) on fotonäitus Kopenhaagenis Amalienborgis asuva Frederik VIII palee restaureerimisest aastatel 2004–2010. Palees asuvad Taani kroonprintsipaari esindusruumid ning kroonprints Frederiki, kroonprintsess Mary ja nende nelja lapse kodu.

Nagu varasematel aegadel, telliti ühiskondlike hoonete kaunistamist kunstnikelt, nii kutsus ka kroonprintsipaar appi kümme kunstnikku, et anda 19. sajandist pärit hoonele kaasaegsem nägu.

Palee taastamisel osalesid kunstnikud Olafur Eliasson, Jesper Christiansen, Erik A. Frandsen, Tal R, John Kørner, Kathrine Ærtebjerg, Morten Schelde, Signe Guttormsen, Eske Kath ja Kaspar Bonnén.

Näituse fotode autorid on fotograafid Torben Eskerod ja Roberto Fortuna. Taani Suursaatkonna vahendatud fotonäitus on Kiek in de Köki esimesel korrusel avatud 1.–27. aprillini 2014.

Head Uudised GoodNews