1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. KIIKSUGA IDEEDE KOGUMINE! Algas üle-eestiline kiiksuga turismielamuste kogumine
KIIKSUGA IDEEDE KOGUMINE! Algas üle-eestiline kiiksuga turismielamuste kogumine

KIIKSUGA IDEEDE KOGUMINE! Algas üle-eestiline kiiksuga turismielamuste kogumine

EAS kontorTäna alustas EASi turismiarenduskeskus ideede kogumist, et leida üles erilised elamused Eesti eri paigust. Ideid saab esitada kümme päeva, 11. maist kuni 20. maini.

EASi turismiarenduskeskus otsib kiiksuga ja hulljulgeid ideid. „Näiteks jaanalinnu seljas ratsutamine, ühine metsajooks peaministriga, öö allveelaevas või pannkoogihommik Setu vanaemaga. Ideid võivad pakkuda kõik, sh turismi- ja toitlustusettevõtted, disainerid, ürituste korraldajad, lisaks kõik inimesed, kes ei ole turismiga seotud,“ selgitas EASi Skandinaavia kampaaniate projektijuht Katrina Sokk.

Ideede kogumise eesmärgiks leida üles kõige erilisemad elamused, mis panevad nägema Eestit uues valguses. „Parim soovitus on isiklik jagatud kogemus, seetõttu soovime Eestisse tuua rootslasi, kes jagavad hiljem oma elamusi kaasmaalastega. Ootame tavatuid ideid, mida külalised ka aastaid hiljem põlevate silmadega meenutavad,“ ütles Sokk.

Ideede kogumine on suunatud Skandinaavia, eelkõige Rootsi turisti huvi suurendamiseks Eesti vastu. Kümme aastat tagasi moodustas Rootsi turistide osakaal 8% kogu välisturistide osakaalust, nüüdseks on see näitaja langenud 4%ni. Rootsi turu võitmiseks soovib EAS tutvustada Eestit rootslastele läbi nende kaasmaalaste eriliste ja meeldejäävate kogemuste.

EASi turismiarenduskeskuse direktor Tarmo Mutso lisas, et fookus on seatud sel aastal Rootsi turule. „Peame leidma langevale Vene ja Soome turule alternatiive ja Skandinaaviamaad on selleks loogiline jätk. „Meil on Rootsiga head transpordiühendused, pakume toidu- ja kultuurielamusi, heal tasemel teenuseid – need on kahtlemata meie eelised. Ainult sellest aga ei piisa, vajame ka unikaalseid tegevusi, millega nõudlikku skandinaavlast võluda,“ selgitas Mutso.

Parimad ideed viiakse rootslasteni, et neil tekiks huvi Eestisse puhkama tuua. Ideid saab sisestada alates 11. maist veebikeskkonda http://epic.puhkaeestis.ee/.

Head Uudised GoodNews