1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. KIK eraldab veemajandusprojektide toetuseks 39 miljonit eurot
KIK eraldab veemajandusprojektide toetuseks 39 miljonit eurot

KIK eraldab veemajandusprojektide toetuseks 39 miljonit eurot

Foto: Riina Vaikmaa

SA Keskkonnainvesteeringute Keskus (KIK) toetab 13 ühisveevärgi- ja kanalisatsiooni-süsteemi projekti ning eraldab nende tarbeks Euroopa Ühtekuuluvusfondist 39 miljonit eurot.

Suurimad toetuse saajad on AS Viimsi Vesi ja Strantum OÜ. Viimsi veekorralduse parandamiseks suunab KIK ühtekuuluvusfondist 12,2 miljonit eurot ning Strantumi Harku valla veemajandusprojekti toetuseks 9,7 miljonit eurot, teatas sihtasutus.

“Suures osas Viimsist on joogivesi tänu ainulaadsele tehnoloogiale ja eurorahade toel tehtud investeeringute esimesele etapile muutunud kvaliteetseks. KIK-i seekordne rahastusotsus võimaldab ära teha ka teise investeeringute etapi. Selle raames uuendatakse Muuga küla veevarustussüsteem ning reoveepuhasti, mis hakkab tulevikus teenindama kogu Viimsi valda,” ütles KIK-i nõukogu esimees keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus.

Teistest maakondadest on üks suurima toetussumma saaja Valga Vesi AS, mis rekonstrueerib enam kui 2,1 miljoni euro eest Valga linna ühisveevärki ja kanalisatsioonisüsteeme.

Keskkonnaministri sõnul on Eestis tänu suurtele investeeringutele tekkinud viimastel aastatel veemajanduses väga tugev tehnoloogiline oskusteave, mida on võimalik nüüd pakkuda riikidesse, kus veemajandusse alles hakatakse investeerima.

Lisaks Harju- ja Valgamaale suunatakse ühtekuuluvusfondi vahendeid veel Läänemaale, Järvamaale, Viljandimaale, Võrumaale, Jõgevamaale ja Lääne-Virumaale.

Head Uudised GoodNews