1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Kindral Riho Terras: ohvitseri elukutse peab olema teistele eeskujuks
Kindral Riho Terras: ohvitseri elukutse peab olema teistele eeskujuks

Kindral Riho Terras: ohvitseri elukutse peab olema teistele eeskujuks

Kaitseväe ühendatud õppeasutused tähistasid eile õppeaasta algust piduliku jalutuskäiguga läbi Tartu linna, pärast mida pidas kaitseväe juhataja kindral Riho Terras KVÜÕA õppuritele kooliaasta alguse puhul kõne.

„Ohvitseri elukutse peab olema teistele eeskujuks. Hoidke ja kaitske Eesti kaitseväge ja meie riiki, soovin teile selleks palju jõudu,“ ütles kindral Riho Terras, kes soovis kadettidele head kooliaasta algust.

KVÜÕA ülem kolonel Enno Mõts soovis ka omalt poolt kõigile head tarkusepäeva. „Uhke on saada osa tarkusepäevast ja tähistada kooliaasta algust kõrvuti teiste Eesti koolidega. Uhke on kuuluda sellesse perre ja anda oma panus. Kaitseväe ühendatud õppeasutustel on ainsa kaitseväe struktuuriüksusena see au ja vastutus,“ ütles kolonel Enno Mõts.

KVÜÕA pidulikul jalutuskäigul läbi Tartu linna osalesid KVÜÕA teenistujad, sealhulgas lahingukooli ja kõrgema sõjakooli õppurid, keda saatis kaitseväe orkester ning kaks soomustransportööri. Pidulikule jalutuskäigule järgnes relvastuse ja tehnika näitus kaitseväe ühendatud õppeasutustes, lisaks oli külastajatele avatud õppeasutuste muuseum.

KVÜÕA kõrgem sõjakool on noortele, kes soovivad head juhtimisalast kõrgharidust. Kõrgema sõjakooli põhikursuse maa-, mere- või õhuväe õppesuuna lõpetajad saavad rakendusliku kõrghariduse sõjaväelise juhtimise erialal ja nooremleitnandi auastme.

Head Uudised GoodNews