1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Film
  4. Kinodesse jõuab film Eesti esimesest ümberilma purjetajast Ahto Valterist
Kinodesse jõuab film Eesti esimesest ümberilma purjetajast Ahto Valterist

Kinodesse jõuab film Eesti esimesest ümberilma purjetajast Ahto Valterist

Alates 14. märtsist jõuab kinodesse üle Eesti Jaanis Valgu dokumentaalfilm “Ahto. Unistuste jaht”.

See on film Ahto Valterist, suurelt unistajast, seiklejast ja meremehest, kelle ümbermaailmareis omanimelisel purjelaeval paneb noored poisid janunema seikluste järele, naissoo õhates armastuskirju kirjutama ning ajakirjanikud enda järel jooksma. Keegi ei teadnud, mis on see motiveeriv jõud ja ajend, mis sundis teda seda kõike läbi tegema. Kangelase püsimatu meel, aastate pikkused katsumused oma unistuste täitmiseks ning läbikukkumised sel teel rulluvad lahti filmi jooksul, mis kasutades unikaalset arhiivimaterjali avab vaataja jaoks eelmise sajandi maadeavastaja ihalused ja katsumused. Värvikas teekond ümber maailma avaneb tänu peategelase ja tema isa päevikutele ning tänu unikaalsetele filmikaadritele, mis reisi jooksul filmilindile jäädvustatud. Film toob vaataja silme ette ühe mehe elu ja meremeheks kasvamise loo, tema kujunemisprotsessi selleks, kes ta oli ning maailma, millega tal tuli rinda pista, et selleni jõuda

Stsenarist ja režissöör Jaanis Valk, operaator Erik Norkroos, monteerijad Erik Norkroos, Kersti Miilen ja Jaanis Valk, helirežissöör Horret Kuus, produtsent Erik Norkroos. Filmi on tootnud Rühm Pluss Null.

Filmi valmimist toetasid Eesti Filmi Instituut, Eesti Kultuurkapital ja Media. Lisaks toetati filmi tegemist läbi Hooandja.ee keskkonna.

VAATA TREILERIT!

Head Uudised GoodNews