1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. KINOSÕBRAD, MIDAGI TEILE! OTSE! Vaata milliseks kujuneb selle aasta PÖFFi avatseremoonia
KINOSÕBRAD, MIDAGI TEILE! OTSE! Vaata milliseks kujuneb selle aasta PÖFFi avatseremoonia

KINOSÕBRAD, MIDAGI TEILE! OTSE! Vaata milliseks kujuneb selle aasta PÖFFi avatseremoonia

Tiina LokkTäna algusega kell 19 teeb Tallinna TV otseülekande PÖFFi suurejoonelisest avatseremooniast, mida juhib Hendrik Toompere Jn.

Avatseremoonia käigus antakse üle Pimedate Ööde Filmifestivali elutöö auhind ning Bruno O’Ya nimeline preemia noorele Eesti näitlejale.

Avatseremoonia eelõhtul käis PÖFFi direktor Tiina Lokk Tallinna TV uudistesaates Täna+ rääkimas festivali emotsioonidest ning jagas ka filmisoovitusi.

„Meie külaliste arv on hullumeelselt kasvanud, kokku on meil sellel aastal akrediteeritud külalisi 1220, üle poolte filmidest on külalistega varustatud, mis on hullumeelne, paljud neist ostavad ise piletid,“ sõnas Tiina Lokk.

„See kõik on kindlasti väga vahva, sest meie vaataja jaoks on see väga suur asi. Kohtumine autoriga annab kindlasti särtsu juurde ning Eesti ja Tallinna jaoks on see oluline, sest külaline on kindlasti see parim sõnumiviija tagasi,“ lisas Lokk.

„Meil on sellel aastal erakordselt huvitav Hiina programm, ma väga soovitan vaadata Hiina filme,“ jagab Lokk ka filmisoovitusi algavaks festivaliks.

PÖFFi avatseremoonia lavalise show’ga naasevad EMTA Lavakunstikooli 28. Lennu tudengid koos lavastaja Ingmar Jõelaga samalt kursuselt, kelle eelmise aasta etenduse mõju veel tänini publiku hinges hõõgumas. Festivali tänavuse fookusmaa raames esineb ka tunnustatud flaami muusikaline kollektiiv Revue Blanche.

PÖFFi suurejoonelise avatseremoonia otseülekanne algab Tallinna Televisioonis täna kell 19.

VIDEO: Tiina Lokk avatseremoonia eelõhtul Tallinna TV uudistesaates Täna+

VIDEO: PÖFFi avatseremoonia Tallinna TV-s

Head Uudised GoodNews