1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Kirjuta Eestile! Ühiskond on kõigi meie tegude ja mõtete summa
Kirjuta Eestile! Ühiskond on kõigi meie tegude ja mõtete summa

Kirjuta Eestile! Ühiskond on kõigi meie tegude ja mõtete summa

Sa käid 10.–12. klassis ja Sulle läheb korda, mis Eestis toimub ja kuidas meil läheb. Sa tahad kaasa mõelda ja kaasa rääkida, sest Sa tead, et ühiskond on kõigi meie tegude ja mõtete summa. Sa soovid Eesti Vabariigile 100. sünnipäevaks õnne ühe korraliku sünnipäevakõnega. Tundsid ennast ära?

Mõtle ja kirjuta mida tähendavad sinu jaoks meie maa ja meie inimesed ja mida peab üks 100-aastane riik kalliks pidama, et hästi ja õnnelikult edasi kesta? Milline on see riik, kui me tähistame sünnipäeva 50 või 100 aasta pärast? See võib olla #ilukõne või #elukõne või hoopiski #murekõne, paberil, videos, luule- või räpivormis. Tehke seda kambakesi või kirjuta südamelt ära üksinda. Peaasi, et saad videos hakkama kuni viie minutiga või paned kõne kirja kuni 5000 tähemärgiga ja eesti keeles.

Saada oma kõne 31. jaanuariks kirjutaEestile@vpk.ee või lae oma video üles ja saada link samal aadressil ning lisa juurde muu oluline: nimi, kool, klass, aadress ja telefoninumber. Kõne saatmisega kinnitab osaleja, et ta on kõne autor ning annab nõusoleku avaldada nime ja saadetud kõnet ilma talle selle eest täiendavat tasu maksmata ning vastavat kokkulepet sõlmimata.

Võitja saab oma kõne ette kanda 21. veebruaril pidulikul Eesti Tänab sündmusel Narvas, kus president Kersti Kaljulaid annab riiklikud teenetemärgid inimestele, kelle pikaaegne pühendumus oma tegevusele ja tööle on muutnud kogu Eesti paremaks. Eesti Tänab sündmus jõuab ERR vahendusel televaatajateni.

Ja siis kuuleb Sind juba terve Eestimaa!

Monika Kuzmina Peatoimetaja