1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. KLASSIKATÄHED! Sellel pühapäeval selgub “Klassikatähed 2016” võitja
KLASSIKATÄHED! Sellel pühapäeval selgub “Klassikatähed 2016” võitja

KLASSIKATÄHED! Sellel pühapäeval selgub “Klassikatähed 2016” võitja

Foto: Krõõt Tarkmeel
Foto: Krõõt Tarkmeel

17. aprillil kell 18.40 algavas ETV saates “Klassikatähed 2016” selgub tänavuse hooaja võitja. Tiitlit lähevad püüdma kaks pianisti – Sten Heinoja ja Kristiina Rokashevich ning tšellist Silvia Ilves. Võitja selgub publikuhääletuse abiga.

Saates kõlavad finalistide esituses kolm teost, finaalsaate lõpus astuvad televaatajate ette kõik “Klassikatähed 2016” konkursil osalenud noored talendid.

Žürii toolidelt jagavad finaalsaates hinnanguid “Klassikatähed 2013” võitja, tšellist Marcel Johannes Kits, viiuldaja Triin Ruubel ja dirigent Olari Elts.

Finalistide galakontsert koos Eesti Riikliku Sümfooniaorkestriga toimub 20. aprillil kell 19 Estonia kontserdisaalis. Kontserti dirigeerib Olari Elts ja sellest teeb otseülekande Klassikaraadio.

“Klassikatähed 2016” auhinnafond:

–       Peaauhind Eesti Kontserdilt – 2000 EUR ning võimalus kasutada salvestuseks Estonia kontserdisaali või vähemalt viis kontsertesinemist järgmisel hooajal.
–       Eesti Riikliku Sümfooniaorkestri auhind – kontsert koos ERSOga
–       Eesti Muusika-ja Teatriakadeemia auhind – õppereis
–       Klassikaraadio auhind – salvestusleping

Rohkelt tähelepanu ja toetajaid ning uusi muusikasõpru leidnud telesaade on lennutanud klassikalise muusika taevasse kaks säravat tähte: venna ja õe tšellist Marcel Johannes Kitse (võitja 2013) ja viiuldaja Katariina Maria Kitse (võitja 2014) ning rikkaliku plejaadi teisi noori andekaid muusikuid, kes telekontsertide vahendusel on jõudnud publiku südamesse.

“Klassikatähed 2016” saadetes kõlanud esitusi saab järelvaadata Klassikatähtede kodulehelt.

Osalejate tegemisi ja saadetes toimuvat jälgib saate Facebooki leht.

Head Uudised GoodNews