1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Klavessiinimuusika vallutab Tallinna
Klavessiinimuusika vallutab Tallinna

Klavessiinimuusika vallutab Tallinna

klavessiinifestival_suur9. – 20. aprillini toimuv IX Rahvusvaheline Klavessiinifestival toob Eesti publiku ette esinejaid laiast maailmast – Ameerika Ühendriikidest, Austriast, Soomest, Itaaliast, Saksamaalt ja Eestist.

Kokku toimub festivali käigus üheksa kontserti, sh kaks lastekontserti erinevates Tallinna kontserdipaikades. Avakontserdi kohaks on Laulasmaa lähedal asuv muinasjutuliselt kaunis Kõltsu mõis, kus astuvad üles Julia Ageyeva Hess ja Imbi Tarum.

Festivali kunstilise juhi Imbi Tarumi sõnul on selle festivali tähtesinejateks erakordselt meisterlik klavessiinikunstnik Kenneth Weiss (USA) ning viiulivirtuoos Anton Stecki ja klavessinist Marieke Spaansi duo Saksamaalt.

Kenneth Weissi kontsert toimub 10. aprillil Mustpeade Majas, Anton Stecki ja Marieke Spaansi kontsert leiab aga aset 12. aprillil Raekojas.

Üles astuvad veel mitmed teisedki ansamblid: duo Ovocutters (akordion ja klavessiin) Austriast ja ansambel Itaaliast (plokkflööt ja klavessiin).

Traditsiooniliselt annavad kontserdi ka Eesti klavessiiniõpilased, kes tulevad kokku nii Tallinnast, Rakverest kui kaViljandist. 12. aprillil kell 12.00 toimub kontsert Kloostri Aidas, esinevad Vanalinna Hariduskolleegiumi (VHK) Muusikakooli, Tallinna Muusikakeskkooli, Rakvere Kaurikooli ja Viljandi Muusikakooli õpilased.

13. aprillil aga astuvad Lastekirjanduse keskuses üles VHK Muusikakooli, Tallinna Muusikakeskkooli, Rakvere Kaurikooli ja Viljandi Muusikakooli õpilased. Mõlemad kontserdid on tasuta. Oluline osa festivalist on ka meistrikursused, kus tunnustatud külalised annavad oma kogemustepagasit edasi Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia tudengitele.

Festivali toetab Tallinna Kultuuriväärtuste Amet.

Head Uudised GoodNews