1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Kirjandus
  4. Klubi TAFF rõõmustab neljapäeviti jazzmuusika ja kirjanduse sõpru
Klubi TAFF rõõmustab neljapäeviti jazzmuusika ja kirjanduse sõpru

Klubi TAFF rõõmustab neljapäeviti jazzmuusika ja kirjanduse sõpru

Taff klubiTulevast neljapäevast alates on TAFF club´is igal neljapäeval  klubiõhtu. Ei pea enam mõtlema, kas sel nädalal toimub või mitte – neljapäev on kindlalt TAFFipäev!

Avaõhtul, 23. oktoobril,  saab Mustpeade maja Keldrisaalis kuulata Lauri Saatpalu bändi muusika ja luule kava „Isa tuli koju”. Publiku ette astuvad siis peale Lauri Saatpalu enda veel bassimees Marti Tärn, Tanel Ruben trummidel, kitarrist Paul Daniel ja Eesti jazzi kuldvara Raivo Tafenau, kes mängib sedapuhku nii saksofonidel kui akordionil.

„Isa tuli koju” on ühe Metro Luminali loo pealkiri. Ja siin ongi peidus võti või märksõna, mis viitab selle kontserdi põhilisele ideele – nimelt teevad Lauri Saatpalu ja tema bänd järgmise nädala neljapäeval artistliku kummarduse Eesti lähimineviku pop- ja rockmuusikale.

Teiste sõnadega saab kõnealusel õhtul Mustpeade majas kuulda mitmeid Vennaskonna, Metro Luminali, uuematest tegijatest näiteks ansambli HU? ja Põhja-Tallinn ning veel paljude teiste populaarsete bändide eeskätt noorema rahva seas laineid löönud lugude esitusi.

Need on teada-tuntud lugude uued ja omanäolised muusikalised tõlgendused. Ja otse loomulikult saab kuulda ka Lauri Saatpalu enda lugusid.

Lauri Saatpalu on küllaltki mitmekülgne persoon – näitleja, laulja ja muusika autor sellistest ansamblitest nagu Dagö ja varasemast Pantokraator ning samas ka hinnatud raadiohääl.

Ja järgmisel neljapäeval, 30. oktoobril esitleb San Franciscost tulnud ja Eestisse elama jäänud löökpilliguru Brian Melvin oma uhiuut plaati „Modern Times”.

Tegemist on teatud mõttes märgilise sündmusega, kuna kaasa teeb tema oma bänd (kitarrist Virgo Sillamaa, saksofonist Raul Sööt, kontrabassil Peedu Kass). Melvini stiil lähtub küll mainstream-jazzist, kuid tema loomingulisus ja innovaatilisus on sellised, et kõlavärvid ja rütmid tõotavad tulla vägagi üllatavad.  Luulet loeb klubi kirjandus-hing Wimberg.

Suurt huvi on siiani tekitanud sari „Kirjanik ja džäss“, millest on 6. novembril kavas Andrus Kivirähki õhtu. Kirjanik ise koos Jüri Aarmaga laval, „tema aja“ muusikat teevad Nõgisto ja Timm.

Head Uudised GoodNews